LUGI ett steg närmare semifinal

LUGI tog ytterligare ett kliv mot semifinal när man på tisdagen besegrade Kungälv med 27-21 i den andra kvartsfinalen. LUGI leder därmed med 2-0 och behöver bara en vinst till för att nå semin.

Gästerna började piggt och var också i ledning med 5-3 efter 12 minuter. LUGI fick inte någon riktig rytm i sitt spel och efter en kvart hade Emma Navne fått syna utvisningsbänken två gånger redan. Ändå hängde hemmalaget med och efter 17 minuter ledde man plötsligt med 8-6. Att det stod 11-11 i paus tydde på en jämn halvlek, men känslan var nog ändå att det fanns mer att hämta hos de vinröda. Amanda Andersson och Cecilie Bjerre stod för vars tre mål i första halvlek, men målbäst efter 30 minuter var Kungälvs Mia Lagumdzija med sina fem mål.

Efter de två utvisningarna på Navne i första halvlek fanns såklart en viss oro att det röda kortet skulle kunna dyka upp. Nu vilade man Emma en del i försvarsspelet för att eliminera den risken. Hemmalaget var inte heller sena att utnyttja övertaget när Kungälv hade en spelare utvisad och efter drygt 10 minuter hade LUGI ryckt åt sig en fyramålsledning och vid ställningen 24-18 trodde vi väl lite till mans att det skulle rinna iväg till en säker hemmavinst. Nu hade gästerna inte gett upp på något vis, utan kröp allt närmare och hade häng ett tag när man både provade 7 mot 6 framåt och punktade bort LUGI’s spelmotor Emma Navne. Nu hade LUGI motdrag och riktigt nära kom aldrig Kungälv, utan hemmasegern kändes egentligen aldrig hotad utan istället kunde LUGI vinna tämligen säkert med 27-21 och vid slutsignalen jubla tillsammans med den tämligen månghövdade publiken (679), som förhoppningsvis blir ännu fler vid en eventuell semifinal.

Priset som Kungälvs bästa spelare gick till Wilma Pettersson, som tillsammans med Mia Lagumdzija var klart bäst hos gästerna.

Amanda Andersson stänkte in 6 bollar i matchen mot Kungälv

I hemmalaget fick lagkapten Olivia Löfqvist priset för sitt oerhörda slit både framåt och bakåt. Dessutom blev det 6 streck i målprotokollet för Olivia. Lika många baljor blev det för Amanda Andersson, som tillsammans med Bjerre och Navne utgör ett stort hot på 9 meter för motståndarna.

Nu leder alltså de vinröda med 2-0 i kvartsfinalen och behöver bara en seger till för att nå semifinalen. Förhoppningsvis går det vägen, men Kungälv är ett riktigt bra lag, så det kommer att krävas full skärpa för att det målet ska nås.

Den tredje kvartsfinalen spelas på lördag kl 13:30 i Kungälv.

Matchfakta kvartsfinal 2:5

LUGI HF-Kungälvs HK 27-21 (11-11)

LUGI: Olivia Löfqvist 6, Amanda Andersson 6, Emma Navne 5, Cecilie Bjerre 4, Mariann Gabrielsen 3, Ofelia Hallberg 1, Lova Nyrell 1, Hanna Popaja 1

Kungälv: Mia Lagumdzija 7, Wilma Pettersson 3, Maja Fredén 3, Alma Jöhnsson 2, Kristian Zubonja 2, Marie Wall 2, Linnéa Rundberg 1, Amanda Sjöstrand Hallman 1

Utvisningar: LUGI 2×2 min KHK 4×2 min

Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson