LUGI Diablos – med kärlek för LUGI i vått och torrt!


Foto: Kenneth Landgren

I vinst och förlust, i med och motgång finns de på läktarna för att sprida vinröd kärlek till LUGIs lag och åskådare. ”Det känns viktigt att ge tillbaka till klubben efter allt de gett oss”

LUGI Diablos har funnits som hejarklack för klubben under flera år, men förr har de bara förenats vid slutspel för att peppa lagen. I år har de valt att stötta vid alla hemmamatcher, för både LUGIs Dam- och Herrlag, redan från säsongsstart. Otto Blomgård som är en av de som driver klacken framåt menar att nu efter pandemin behövs det bra engagemang på läktarna efter att lagen fått spela utan publikstöd under en lång tid. 

– Vi känner för klubben och de flesta av oss har varit med i LUGI länge. Jag kommer ihåg stämningen och känslan när LUGI gick till slutspel säsongen 2013/14 och semifinalen mot Kristianstad när LUGI vann sin sista hemmamatch gick till final. Den känslan glömmer jag aldrig, grym stämning och mycket ljud!, säger Otto Blomgård. 

Namnet LUGI Diablos är grundat i att LUGIs färg är vinrött. ”Djävulen är röd och något är ju fel om motståndarna gillar oss” menar dem.

– Jag och mina vänner blev introducerade till LUGI Diablos av de som är födda -99, vilket är några år äldre än oss. Det var de som höll i klacken då och jag minns när man såg dem under slutspelen. Det såg kul ut och ibland fick vi turen att få stå med dem i klacken. LUGI har alltid varit en bra förening, och många av oss är egna produkter. Så vi har varit med sen vi har små och del av oss har även vid tillfällen börjat få spela med A-laget nu. Det känns viktigt att kunna ge tillbaka till föreningen efter allt de har gett oss, fortsätter Otto Blomgård. 

Det är helt öppet att gå med i klacken, så länge man stöttar och hejar. Det finns några personer som är med utan att vara medlemmar i LUGI, vilket bara är kul menar Otto. De önskar att locka fler människor från olika kretsar, kön och åldersgrupper och hoppas på att bli fler inför varje match. 

– Tanken är att vara med på alla matcher nu. Ibland kan det vara svårt när man har match själv men det är alltid några av oss som kommer! Just nu är fokus på hemmamatcher men vi har även pratat om att försöka supporta på bortamatcher med, det hade verkligen varit kul!, fortsätter Otto Blomgård.

Nu på söndag, den 10 oktober, kommer klubben börja sitt jubileumsfirande, då LUGI Handboll fyller 80 år. Firandet kommer vara i samband med hemmamatch i Handbollsligan där LUGI möter Ystads IF HF kl 16.00. LUGI Diablos vill göra något speciellt denna dagen, som kanske senare kan leda till en tradition.

– På söndag inför matchen så kommer vi i klacken samlas på Stortorget och tillsammans vandra ner till Arenan innan matchen. Vi kommer synas och höras och hoppas att fler vill ansluta till oss. Alla är välkomna! Vi ses på Stortorget kl 15.00 och går ner tillsammans till Arenan, det är bara att dyka upp! Vi vill att hela stan ska fyllas av vinröd kärlek! , avslutar Otto Blomgård.

Följ gärna LUGI Diablos på instagram @lugidiablos


Foto: Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.