LUGI delade poäng med Alingsås

Med kniven på strupen så gick LUGI ut mot ett av de bättre lagen. Alingså är redan klara för slutspel men ville ändå vinna. Och LUGI började bäst men tappade tyvärr ledningen i sista sekunderna. 35-35 blev slutresultatet.

15-målsskytten André Tuzov (Fotograf Kenneth Landgren)

LUGI fick en kanonstart med utdelning på i stort sett alla avslut. Och bakåt spelade man även bra. Vid 5-1 efter 4,5 min tog Alingsås timeout. Efter 13,5 min tog man nästa timeout och då stod det 12-5 på resultattavlan. André Tuzov fick i utdelning på alla sina avslut. LUGI spelade bra anfallsspel hela första halvlek och gjorde hela 20 mål i första halvlek. André Tuzov stod för 8 av dem. Axel Andersson och Månsson hade gjort vars 3 mål liksom jubilanten Adrian Hesslekrans som spelar sin 100:e match i LUGI. I slutet av halvleken fick Alingsås bättre utdelning i sitt anfallsspel. Det var speciellt från 6 meter. Men LUGI hade en ledning med 20-15 när man gick till vila.

LUGI fortsatte att spela bra i anfallet och hade ledningen hela vägen. André Tuzov fortsatte att måla och kom upp i 15 (!) mål i matchen. Och det är Tuzov tillsammans med Axel Månsson som är de skapande i anfallet. Tillsammans med Axel Andersson på vänstersidan och mittsexorna som målen kommer till. Bakåt hade LUGI mer problem i andra halvlek och Alingsås kom närmare och närmare. När det återstod mindre än en minut så var ledningen endast ett mål. LUGI tog timeout för att komma fram till hur man skulle öka ledningen. Men tyvärr blev det avblåsning och Alingsås kunde anfalla en sista gång och kvitterade när det återstod 2 sekunder. Första gången som Alingsås var ikapp i målprotokollet. Surt menade hela LUGI-publiken och även André Tuzov efter matchen. ”Svagt av oss att inte hålla ledningen och ta hem segern, spelar bra framåt men mindre bra bakåt” menade André Tuzov efter matchen.

Matchens lirare i Alingås blev Fredrik Hellgren medan André Tuzov var given i LUGI.

Målskyttar LUGI. André Tuzov 15, Axel Månsson 8, Axel Andersson 4, Adrian Hesslekrans 4, Mads Kragh Thomsen 2, Anton Sandström 1, Assar Kammenhed 1