LUGI Dam satsar på egen talang!

16-åriga LUGI talangen Tilda Lilja tar steget från Damer U till Damer A!

Tilda Lilja, född 2003, var en av de egna juniorerna som i slutet på förra säsongen fick ett U-kontrakt som bevis på att klubben ville satsa på dem. Tilda spelar på 9M framåt och kan med sin fina längd bidra även som trea i försvaret.

De senaste veckorna har Tilda fått träna extra med Damer A och har då imponerat så mycket att hon nu belönas med ett A-lags kontrakt och därmed flyttas upp A-truppen.

”Tilda är en jäkla go tjej som visat helt rätt inställning när hon fått chansen att först ingå i U-satsningen och sedan när hon fått träna med oss i A-laget. Hon har en enorm potential som det ska bli mycket spännande att få jobba mer med henne. Trots att hon är ung är hon fysiskt redo för detta, men vi kommer självklart att skynda långsamt med henne”, säger LUGIs sportchef och tränare Kenneth Andersson.

Tilda själv var inte riktigt beredd på det besked Kenneth gav henne innan torsdagens träning men säger så här om sin nya tillhörighet.

”Jag är glad och överväldigad på samma gång, men framförallt glad! Jag har sett detta som ett långsiktigt mål, något som eventuellt kunnat ske om några år, men att det skulle hända nu trodde jag aldrig, säger Tilde.  Just nu vill jag bara suga åt mig all kunskap och framförallt utvecklas som handbollspelare.”

De första träningarna med damer A har varit motiverande och lärorika, och jag känner verkligen att här vill jag vara. Jag har lärt mig så mycket på dessa få träningar och är exalterad för allt som komma skall”.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.