LUGI chanslösa mot Sävehof

Serieledarna Sävehof var nästa lag att besöka Sparbanken Skåne Arena. Dom blev också första laget denna säsong att lämna arenan med en två-poängare i bagaget. De gulsvarta vann till slut med hela 42-27 mot ett LUGI som får bita ihop och komma igen. Idag hade man ingenting att sätta emot ett gulsvart maskineri som bara ångade på utan att slå av på takten.

LUGI och Sävehof bjöd på en fartfylld och svängig inledning av matchen. Efter att hemmalaget gjort matchens första två mål, så var det gästerna som tog tag i taktpinnen. LUGI hängde ändå med fram till 8-9. Då tog det tvärstopp mot serieledarna från Partille. Via 8-13, 9-16, 11-22 så lyste ljustavlan ilsket 15-24 i paus. Ett spelsuget Sävehof satte upp ett högt tempo, som hemmalaget inte riktigt hängde med i. Ett antal tekniska fel och några utvisningar straffade sig också. LUGI’s målvakter hade också svårt att få tag i avsluten, då bortalaget slank igenom LUGI-försvaret. Något mål för stort, men ändå en helt rättvis ledning i paus för gästande Sävehof.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka fram till slutsignalen. Någon spänning blev det aldrig. LUGI höll målmässigt jämna steg med bortalaget under matchens sista 15 minuter. Dels så gick båda lagen runt på sina spelare samtidigt som Josefine Hultberg Dahlgren i LUGI-kassen fick tag på en del avslut från Sävehof-spelarna. Slutresultatet blev 27-42 och Sävehof befäste därmed sin serieledning. LUGI ligger för närvarande på en femte plats i tabellen med färre antal spelade matcher än lagen som ligger ovanför.

Hos gästerna fick Laura Jensen priset som sitt lags bästa spelare. 9 mål stod hon för i matchen och låg bakom många fler. Även Frida Rosell utmärkte sig hos gästerna.

Mariann Gabrielsen gjorde 4 mål i matchen

I hemmalaget fick kapten Olivia Löfqvist juryns pris. Extra plus också till Emma Navne och Mariann Gabrielsen för sina insatser. Idag räckte det dock inte mot Sävehof. Lite ringrostigt efter det ofrivilliga uppehållet var det hos hemmalaget idag. Men säkert en nyttig lektion och bra matchträning inför kommande matcher.

Härnäst väntar bortamatch mot BK Heid onsdagen den 26/1. Nya tag då!