LUGI bröt förlustsviten

LUGI´s chans att nå slutspel i SHE förbättrades en aning efter att man vann dagens match borta mot formstarka Kristianstad. De vinröda vann med 21-19 och bröt den långa förlustsviten. Man är nu bara en poäng efter Heid i tabellen.

LUGI kom till spel utan både Tyra Axnér och Hanna Flodman. Istället mönstrade man en heldansk uppställning på nio meter från början, vilket visade sig framgångsrikt. Man höll hemmalaget mållöst ända fram till 6:30. LUGI hade då gjort två mål signerade Amanda Poulsen. Gästerna gick också fram till ledning med 5-2 innan Kristianstad gjorde 6-1 sista18 minuterna av första halvlek. En målsnål första halvlek som präglades av bra försvar och bra målvaktsspel av båda lagen. Tyvärr brände LUGI en hel del frilägen, vilket gjorde att man stannade på sex mål framåt under första 30. Bland annat missade man två straffar. Bäst i LUGI under första halvan av matchen var Isabella Mouratidou med en räddningsprocent på 53.

LUGI lyckades gå upp i ledning via fem raka mål i inledningen av andra halvlek. Från 6-9 till ledning 11-9 och det såg riktigt bra ut sett med LUGI-ögon. Resten av halvleken blev dramatisk. Kristanstads duktiga målvakt Petra Kudlackova skadade sig och fick utgå efter att hon försökte stoppa en boll när hemmalaget spelade med sju utespelare. Då ledde gästerna med 15-14. En kvittering av hemmalaget följdes av tre raka LUGI-mål och det var ett försprång som man höll matchen ut. Gästerna fortsatte med sitt starka försvarsspel och fick stopp på framför allt Sarah Carlström, som öser in mål i SHE. Isabella i målet fortsatte också att storspela, samtidigt som man gjorde mål på sina försök framåt och ett jublande bortalag kunde konstatera att den sex matcher långa förlustraden bröts och att hoppet om slutspel fortfarande lever.

Isabella Mouratidou gjorde en stormatch i målet (arkivbild)

Ett klart fall framåt för LUGI, alltså. Trots att man saknade både Axnér och Flodman, så fick man till ett tålmodigt och framgångsrikt anfallsspel, samtidigt som man satte försvarsspelet framför Isabella Mouratidou i målet. Isabella fick också priset som gästernas bästa spelare, fullt välförtjänt. Säkerheten själv, med 46 % räddningar. Emma Navne stod för 8 mål i matchen och styrde och ställde framåt. En skön, efterlängtad triumf för vinrött.

På torsdag väntar nästa utmaning för LUGI. Då kommer fjärdeplacerade Skara till Arenan i Lund. Ytterligare en match med kniven på strupen för de vinröda om man ska få spela slutspel så småningom. Men dagens vinst kan säkert ge ett förnyat självförtroende.