Likaläge efter stark upphämtning

Efter en tung första halvlek lyckades LUGI hämta upp ett sjumålsunderläge och ordna slutresultat 28–28 mot HK Varberg i ATG Svenska cupens åttondelsfinal. Helt jämnt med andra ord inför returmötet nästa vecka i Halland.

– Vi vet mycket väl vad vi gjorde dåligt idag. Vi ska analysera, kolla på video och se till att vinna borta nästa vecka, sade kvällens fyramålsskytt Axel Andersson.

LUGI fick en fullständig mardrömsstart i den första åttondelsfinalen mot HK Varberg. Gästerna, som inledde med att vara kliniska i shoot-out, kopplade tidigt ett grepp om matchen.

3–9 var ställningen efter tio minuter och i paus var gästernas övertag sju bollar stort.

– Jag tycker vi var för passiva i första halvlek. Vi smällde inte på bakåt och framåt brände vi dem flesta lägena, trots bra spel, analyserade fyramålsskytten Axel Andersson.

Just effektiviteten saknades hos de vinröda idag. Enligt Andersson var det den enskilt största orsaken till likaläget efter full tid.

– Det var både från min sida och övriga spelare i laget. Hade vi bara satt våra fria lägen hade vi vunnit. Även bakåt stod vi helt okej men där fick de in avsluten sent i sina anfall, fortsatte vänstersexan.

Totalt vann LUGI de sista 17 minuterna med 10–4. En slutspurt mycket väl kan vara skillnaden när lagen gör upp igen i Varberg nästa vecka på tisdag.

– Vi vet mycket väl vad vi gjorde dåligt idag. Vi ska analysera, kolla på video och se till att vinna borta. Jag tycker vi har goda chanser att gå vidare, slog Andersson fast.

Innan dess väntar dock premiär i Handbollsligan mot Hammarby IF. På lördag åker LUGI till Stockholm för match i Eriksdalshallen.

– Det är lite blandade känslor idag. Men den andra halvleken gjorde vi bra vilket vi ska ta med oss till Stockholm på lördag.

LUGI – HK Varberg 28–28 (11–18)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 7, Hugo Forsberg 7, Casper Käll 4, Axel Andersson 4, Jakob Söderberg 2, Oliver Olsson 2, Steven Plucnar Jacobsen.

Utvisningar, LUGI: 1×2 min. HKV: 4×2 min.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.