Landslagsstjärnan besökte LUGIs yngsta flicklag

Avslöjade att hon inte äger en handboll!

LUGIs två största flicktrupper hittas i flickor D där ca 75 st 9-10 åriga tjejer är fördelade på F09 och F10s verksamheter. Det nära samarbetet mellan de två lagen var uppenbart igår när F09 bjöd in F10 till träning i en följaktligen smockfull hall på Östra Torn.

Det fanns en anledning till den gemensamma träningen. Efter en timme kom landslagets lagkapten, CSKA Moskva proffset, världsstjärnan och LUGI-produkten Sabina Jacobsen, på besök.

Den tidigare så högljudda hallen blev snabbt knäpptyst när Sabina berättade om sig själv och sin karriär samtidigt som barnen fyllde på med frågor. Allt från hur mycket man tränar som proffs till favoritposition avhandlades och Sabina berättade bl a att hon utöver handbollen också har utövat fotboll, simning och friidrott som barn. Dessutom tipsade Jacobsen om att det viktigaste om man vill bli proffs är att ha roligt, träna mycket och testa nya saker även om de är svåra. Mest uppståndelse blev det när 9-åriga Olivia Lövenbo frågade hur många handbollar Sabina har hemma och svaret var ”0”.  Det var svårt att tänka sig för tjejer och föräldrar som går slalom mellan bollarna på golvet hemma.

Sedan följde en lång stund av autografskrivande och foton innan världstjärnan och handbollstjejerna försvann ut i Lundakvällen. Ingen brydde sig om det mörka och kalla höstvädret en kväll som denna när bollen är signerad, huvudet är fullt av drömmar och kärleken är vinröd.

Tack Sabina!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.