Kvitterat i kvartsfinalserien

LUGI är tillbaka på vinnarspåret. Efter två raka förluster vände herrlaget på steken hemma mot IK Sävehof och utjämnade kvartsfinalserien till 2–2 i matcher. 30–26 (14–16) skrevs slutsiffrorna i Lund.

– Vi gjorde en fantastisk andra halvlek, kommenterade tiomålsskytten Fredrik Olsson till CMore efter slutsignal.

LUGI vägrar ge sig. Det visade man med all önskvärd tydlighet under tisdagskvällen då man vände på underläge till seger i kvartsfinal 4.

Precis som i kvartsfinal 3 var det Sävehof som inledningsvis var det bättre laget. Men denna gång skulle LUGI hänga med hela matchen lång.

Vi var med hela matchen idag, jämfört med match 3 då vi var borta från minut 0 till 60. Även om vi låg under lyckades vi vända matchen, kommenterade LUGI:s huvudtränare Marc Uhd efter slutsignal.

Samme Uhd betonade vikten av att nyckelspelare som Fredrik Olsson, Casper Käll och Steven Plucnar Jacobsen fick vila i perioder.

Men det som framför allt fällde avgörandet till vinröd favör var hemmalagets försvar- och målvaktsspel. Anders Lynge Hansen svarade för flera viktiga räddningar under slutminuterna. Faktum är att LUGI endast släppte in tio mål i andra halvlek.

– Vi gjorde en fantastisk andra halvlek. Vi gjorde allting bättre jämfört med första halvlek. Det var absolut en av dem bättre halvlekarna i år, sade tiomålsskytten Fredrik Olsson till CMore efter slutsignal.

Det var samme Olsson som kvitterade på kontring till 19–19 och gav LUGI ledningen med 23–22. Säsongens stora utropstecken fortsätter spela en instrumental roll i LUGI:s anfallsspel.

Men det var inte bara på plan som LUGI levererade. Även på läktaren briljerade de vinröda.

– Det var god stämning idag, konstaterade Uhd.

Med seger 30–26 tvingar LUGI fram en femte och avgörande kvartsfinal på fredag i Partille.

– Vi tar ledigt imorgon och sen träffas vi på torsdag. Nu har vi mött Sävehof i åtta matcher så jag tror inte det finns mycket mer vi kan göra rent taktiskt. Förhoppningsvis tänker Sävehof likadant, avslutade en lättad Marc Uhd.

LUGI – IK Sävehof 30–26 (14–16)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 10, Isak Persson 4, Theo Übelacker 4, Hugo Forsberg 4, Casper Käll 3, Adrian Hesslekrans, Rasmus Nilsson, Assar Kammenhed, Oliver Olsson, Steven Plucnar Jacobsen.

Målskyttar, IKS: Sebastian Karlsson 6, Elias Á Skipagøtu 4, Emil Berlin 3, Gzim Salihi 3, Jonathan Stenbäcken 3, Rune Schrøder 3, Sebastian Spante 2, Felix Möller 2.

Utvisningar, LUGI: 5×2 min. IKS: 4×2 min.

Domare: Johan Gomér & Martin Gomér.