Knapp förlust mot Hallby

Efter VM-uppehållet var det åter dags för LUGI’s damer att inta handbollsscenen igen. Bortamatch mot Hallby stod på schemat. Ett Hallby, som parkerade på den sista slutspelsplatsen inför matchen. Och det var också hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 27-25.

LUGI fick en riktigt bra start på matchen med ledning 7-3 efter 12 minuter. Emma Ekenman Fernins hade en fin inledning med 3 mål från sin högerkant. Hemmalaget fick bättre fart under fötterna efter sin första timeout och främst var det Emma Wahlström som höll i dirigentpinnen och öste in mål för sitt lag och efter 19 minuter stod det 9-9. Då tog Timo Glave gästernas första timeout. LUGI hade dock lite svårt att få in bollen bakom Hallby-målvakten och hon hade också stor hjälp av sina stolpar och ribban. 12-11 i hemmafavör i halvtid visade väl att det var en jämn och oviss match så här långt. Även Lugi’s målvakt, Victoria Solli Berg hade också en bra första halvlek. 12 tekniska fel av gästerna från Lund är också några för många under 30 minuter.

Tyvärr fick man en olycklig inledning av andra halvlek med fortsatta tekniska fel och dessutom en skada på Ofelia Shoai Hallberg. Hallby seglade ifrån till 22-15 efter 10 minuter. Det blev dock snabbt 22-19 efter halva andra halvlek. Och hastigt och lustigt var det till och med bara 23-22 efter att Anna Danielsson kommit in i mål och börjat storspela. Och återigen blev det ett dramatiskt slutskede av matchen. Det böljade fram och tillbaka, men det var Hallby som var steget före hela tiden. LUGI fick chansen när hemmalaget fick en utvisning i slutet, men kunde hålla undan och till slut vinna med 27-25. Surt, såklart, när poängen är så viktiga i bottenstriden. Och till slut blev de tekniska felen både för många och avgörande. 23 till antalet blev det till slut.

Trots förlusten fanns det en del ljusglimtar. Båda målvakterna gjorde bra ifrån sig i vars en halvlek. Glädjande att se både Lovisa och Sofia Delac på planen. Deras samarbete med Cornelia Dahlström lovar gott inför fortsättningen. Och Ofelia Shoai Hallberg kom tillbaka på planen i slutet av matchen.

Som sagt, mycket bra saker och några lite mindre bra räckte tyvärr inte idag. Nya tag den 28/12 hemma mot Sävehof, traditionellt under lundaspelen.