Knapp förlust i Eskilstuna

Två lag som var i behov av poäng drabbade samman i Eskilstuna. Guif ville säkra en slutspelsplats och LUGI undvika en nedflyttningsplats. Och det var en jämn match där laget växlade ledningen i matchen mellan varandra men där Guif till slut segrade med 35-33.

Fredrik Olsson stod för 8 mål!

Båda lagens anfall fungerade bra men försvaret var något båda brottades med att få ordning på. Om man ser till LUGI hade våran . niometersuppställning ”julafton” de trettio första minuterna. Fredrik Olsson sköt prickfritt med 6 mål som resultat och Theo Übelacker ”vispade” in 4 mål. Även Casper Käll hade luckad utdelning med 3 mål i första havlek. Men försvarsmässigt fanns det luckor vilket inte gjorde det lätt för våra målvakter. Med 5 % i räddningar

vinner man inga matcher men trots det så var ställningen 18-18 när första halvan av matchen var avklarad. I Guif glänst Erik Persson och Fredrik Gustavsson med sitt skytte. Även Marcus Ekman hade god utdelning. I LUGI ska även Adrian Hesslekrans nämnas.

Andra halvlek var nästan en kopia av första halvlek. Lagen följdes åt och de växlade ledning några gånger. Casper Käll och Theo Übelacker fortsatte sina utdelande avslut vilket skedde 4 ggr var. I andra halvlek kom även kantspelaren Christopher Schnell med i spelet och han fick göra målgivande avslut 3 ggr. Guif:s andra halvlek var väldigt lik den första med Erik Persson och Fredrik Gustavsson för spelavsluten. I slutet missade LUGI några avslut som blev ödesdigra där Guif kunde överta ledningen och därmed gå segrande ur striden.

Matchens lirare i LUGI blev Fredrik Olsson och i Guif Fredrik Gustavsson.

LUGI hade 2 straffar där man missade en och Guif fick 6 straffar som man förvaltade väl.

Båda lagen fick 6 utvisningar vardera.

Målskyttar LUGI: Fredrik Olsson 8, Theo Übelacker 8, Casper Käll 7, Adrian Hesslekrans 4, Christopher Schnell 3, Axel Månsson 1, Axel Andersson 1, Rasmus Nilsson 1.

Domare: Hans Lejon och Erik Nielsen