Knapp förlust i derbyt

I dagens skånederby mellan H65 och LUGI var det H65 som gick segrande ur kampen. Matchen, som spelades i Eslöv, slutade 22-19 till hemmalaget efter en riktigt spännande och förhållandevis målsnål tillställning.

Precis som i många anda matcher, så fick LUGI en bra start. Men ledning med 3-1 följdes av 5 raka H65-mål fram till hemmaledning med 6-3. Men LUGI ville inte vara sämre, utan fortsatte att satsa framåt och vände igen och efter 19 minuter var gästerna uppe i ledning med 9-8. Då valde Ola Månsson att ta hemmalagets första timeout. Denna följdes i sin tur av ytterligare 5 raka hemmamål. Och trots att bortalaget stundtals stod upp riktigt bra mot topplaget från Höör, så stod det 16-11 i paus. Det ska sägas att gästerna från Lund saknade både Cornelia Dahlström och Bella Gulldén på planen idag. Saknades väl också lite mer vinrött på läktarna i detta derby. Noterbart är även att när Ofelia Shoai Hallberg gjorde LUGI’s 11:e mål, så var det också hennes 200:e mål i LUGI-tröjan.

Även i andra halvlek, så började LUGI bäst. 4 raka mål och återigen var man med i matchen. LUGI höll faktiskt hemmalaget mållösa i nästan 11 minuter i början av andra halvlek. Tyvärr stod Gry Bergdahl i vägen för en hel del bra lägen, men ändå stod det 17-17 efter 13 minuter och återigen tog hemmalaget en timeout i ett pressat läge. Ett utmärkt försvar bakom en briljant Victoria Solli Berg i målet bidrog starkt till att slutet blev riktigt spännande. Även hemmalagets försvar och målvaktsspel var av högsta kvalitet denna eftermiddag. Nu var det ändå hemmalaget H65 som drog det längsta strået i slutet. Man var lite kyligare i avsluten och kunde till slut vinna med 22-19.

Ännu en ”hedersam förlust” för vinrött, som med lite flyt nog kunde fått med sig i alla fall en poäng från matchen. Nu blev det inte så, utan det är bara att ta med sig det som var riktigt bra från denna matchen. Bästa försvarsspelet och målvaktsspelet denna säsong? Ja, kanske… Ändå saknades det där lilla extra, som behövs för att vinna dessa jämna matcherna.

Bäst i LUGI idag? Victoria i målet plus försvaret, såklart. Starkt att hålla topplaget H65 nere på 22 mål (6 insläppta i andra halvlek). Men även framåt var det stundtals riktigt bra. Lovisa Delac var målbäst i LUGI med sina 8 mål.

Den 6 mars spelas nästa viktiga match för LUGI. Då kommer Hallby till Arenan i Lund.