Knapp förlust för LUGI

Niondeplacerade Skövde HF gick segrande ur dagens match mot LUGI. Efter en ändå ok match av vinrött, så föll man med 28-31 efter en klar uppryckning i andra halvlek, som man också vann med ett mål. Tyvärr blev de tekniska felen återigen några för många. Men visst var det ändå ett steg framåt mot tidigare matcher.

Bra försvar och tekniska fel… Så kan man väl sammanfatta inledningen från båda lagen i matchen. Hemmaledning 8-7 efter halva första halvlek, när gästande LUGI tog sin första timeout. En timout som mest gynnade Skövde. 3 raka mål och ledning med 11-8. Och det var främst hemmalagets Elma Örtemark som hade lyckan med sig och ledde sitt lag framåt. Och hemmaledningen stod sig halvleken ut. Tavlan visade 19-15 i paus. Såklart alldeles för många mål bakåt, men framåt såg det ändå ok ut. LUGI’s bästa målskytt under första 30 var Cornelia Dahlström med sina 5 mål. Ytterligare en sak som var positivt, var att Isabelle Gulldén stod för 3 mål och 4 målgivande passningar.

Lagen följdes åt målmässigt i inledningen av andra halvlek, men LUGI hade svårt att närma sig. Skövde behöll ledningen med 3-4 mål och hemmalaget var också snabba med att direkt replikera när LUGI gjorde mål. Nästan omgående fick LUGI-målvakten plocka ut bollen ur nät.

Och hemmalaget höll också ledningen matchen ut. Segern skrevs till slut till 31-28 och tyvärr en ny förlust för LUGI, som står kvar på sina 3 inspelade poäng.

Om första halvlek var mindre bra, så blev andra mycket bättre från LUGI’s sida. 19 insläppta mål i första byttes mot 12 insläppta i andra. En klar uppryckning, alltså. Och stundtals, så såg spelet på det hela taget rätt så ok ut. Nu räckte det inte mot ett kontringssnabbt Skövde, men ändå något att ta med sig till kommande matcher.

Och nästa söndag väntar nästa match för vinrött. Då är det dags att möta Aranäs hemma i Arenan. Aranäs ligger precis före LUGI i tabellen. Säsongens viktigaste match? 16:00 börjar dramat då!