Knapp förlust för damerna i jämn match

Efter två raka segrar för LUGI i SHE var det dags för en riktig kraftmätning, när Nackas stolthet, Skuru IK, var på besök i Arenan. Och det var bortalaget som vann en svängig och underhållande match med 26-24. Trots förlusten, så finns det mycket bra att ta med sig inför fortsättningen (och avslutningen) av SHE.

LUGI’s start på matchen var magnifik! Ledning med 4-2 efter 5 minuter tvingade Skuru att ta en tidig timeout. Nästa fem-minutersperiod var dock Skuru’s. Och då var det LUGI som behövde snacka ihop sig vid ställningen 5-5. Matchen fortsatte efter det att svänga fram och tillbaka och efter en mycket jämn och underhållande halvlek visade ljustavlan 11-10.

LUGI stod upp riktigt bra i försvaret och fick ofta stopp på gästernas snabba anfallsspel och de gångerna som det blev en lucka, så stod ofta Hanna Popaja i vägen. Hon var lysande under matchens första 30 minuter. Även framåt såg det bra ut med före detta Skuru-spelaren, Cornelia Dahlström, i spetsen. Cornelia var målbäst i första halvlek med sina 4 mål.

LUGI-försvaret stod upp bra mot Skuru

Samma fina start från hemmalaget fick vi se i inledningen av andra halvan. Bra försvar med snabba omställningar. Och precis som i första, så repade bortalaget sig, och kom ikapp målmässigt igen. Och efter halva andra halvlek, så var det gästande Skuru som höll i taktpinnen i denna svängiga match. Och så fortsatte det, tyvärr. Bortalaget hade marginalerna på sin sida och kunde till slut vinna med 26-24. Lite snöpligt, ändå, när hemmalaget hade chansen och var med i hela matchen. Nu hade man tyvärr inte det rätta flytet i de avgörande lägena. En del missade frilägen och två missade straffar blev tyvärr några missar för mycket mot ett så bra lag som Skuru.

Men, som sagt, det finns mycket bra att ta med sig. Hanna Popajas första halvlek var briljant, liksom Filippa Nymans krigande och målskytte från linjen, ofta framspelad av Cecilie Bjerre. Nyman fick också priset som hemmalagets bästa spelare. Välförtjänt! Försvarsspelet ska också nämnas. Allt som oftast fick man stopp på bortalagets försök. Visst slank en och annan boll igenom, men Sabina Jacobsen styrde försvaret på ett föredömligt sätt. Likaså var det Cornelia Dahlström som höll i taktpinnen framåt.

Synd med noll poäng i en bra genomförd match, men bara att ta nya tag om man ska nå den sista slutspelsplatsen.

Nästa viktiga match för LUGI är bortamötet mot Önnered den 11/2.