Klubbens F05 på efterlängtat cupäventyr!

 

I helgen var det äntligen dags för F05’s första officiella ungdomscup efter att pandemin slog till. Efter lång väntan och frustration var det äntligen dags att spela matcher.

 

Önnered HK arrangerade Brandservice Cup som var en inbjudningsturnering med åtta lag i P14 och åtta lag i F16. LUGI F05 var ett av dom åtta lag som fått inbjudan och för laget var det ett lätt beslut att tacka ja. Det var en spännande helg med många topplag på plats i Göteborg.

Redan i första matchen visade tjejerna en otroligt bra inställning när de vände ett underläge till en enkel vinst, mot ett på förhand favorittippat Kärra. Detta följdes upp med en stabil och programenlig vinst mot Norrköping, vilket innebar att det redan inför sista gruppspelsmatchen stod klart att laget var klart för semifinal.

Hemmalaget Önnered blev för svåra i sista gruppspelsmatchen och tjejerna ställdes då mot Ankaret i en semifinal. Ett Ankaret som fullständigt spikade igen bakåt i första halvlek med ett bra försvar och ett fantastiskt målvaktsspel. Vilket gjorde att en stark andra halvlek inte räckte till för att ta sig vidare till final. Efter en tuff semifinal visar denna grupp tjejer återigen på en otrolig karaktär när de biter ihop och slår Skövde matchen om bronspengen med siffrorna 28-19.

En delvis ny ledarstab är otroligt imponerade och stolta över vad tjejerna genomförde i helgen.

”Hela laget ska verkligen lyftas fram – det är en otroligt spännande grupp med höga ambitioner och stark karaktär, kryddat med mycket skratt och härlig glädje. Nu ser vi fram emot det kommande året och alla spännande utmaningar vi har framför oss.” berättar ledarna för F05’orna.

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.