Klar seger för LUGI !

Efter en seg start där Varberg tog ledningen med 3-0 och 4-1 så samlade LUGI:s pojkar sig och kom ikapp och förbi i målprotokollet. Efter ledning med 11-10 i halvlek så vann LUGI säkert med 28-21.

LUGI var i ledningen för första gången efter 17 minuter med 7-6. Frånsett de första 7 minuterna så spelade försvaret mycket bra där man fick träff på de flesta anfallarna. Lite problem med Varbergs Ram Turkevitz som fick göra 6 niometersmål i första halvlek. I första halvlek spelade Hampus Henningsson bra. Man kan även säga att  mittförsvaret var ypperligt i de sista 53 minuterna.

Målskyttet sköttes av många. Casper Käll snurrade upp Varbergs försvar ett par gånger, Lucas Pellas gjorde vad man förväntade sig av honom och på andra kanten hade Carl Möllerström ställt in kikarsiktet bra. Även Karl Wallinius lossade sin kanon vid några tillfällen.

Andra halvlek började på samma sätt för LUGI som första. Men tvärtom. Efter tre raka mål från LUGI var Hasse Karlsson i Varberg tvingad att ta timeout och prata med sina spelare. Men LUGI kändes trygga i sitt spel och spelade på säkerhet med ett bra försvar. Möllerström fortsatte att pricka målet framåt liksom Pellas. I slutet så ”vädrades” hela bänken. Hugo Forsberg satte två strutar och Philip Jonsson gjorde sitt första LUGI-mål. I målet var Anton Hagvall också duktig.

Karl Wallinius gjorde 4 mål idag innan han fick en stukning

Tomas Axnér sammanfattar det så här:

–        Det är alltid svårt att möta en nykomling som är väldigt motiverade och aldrig har förlorat en match i Handbollsligan. De slog ett lag från Handbollsligan i kvalet. Men vi gjorde det bra, bra försvar och kontringsspel. Kanterna med Pellas och Möllerström gör det bra och framåt ska även Casper Käll ha plus. Det blev en liten knackig start med vi redde ut det.