Klar LUGI-vinst mot Aranäs

Fredagen den 13 oktober var den datum som Aranäs och LUGI skulle drabba samman i Kungsbacka. Inga andra elitlag hade valt detta datum så kanske det fanns en lite skepsis mot fredagen den trettonde. LUGI har vunnit de senaste två hemmamatcherna medan Aranäs har en seger i bagaget i senaste hemmamatchen mot nykomlingen HF Karlskrona. Det skulle bli en jämn match. Tilläggas att Anton Sandström ej kunde vara med. Men LUGI fortsatte i samma spår som mot Hallby i senaste matchen. Efter ledning med 14-8 i paus så blev det till slut 30-21. Första bortavinsten för LUGI sedan dec 2022.

LUGI började storartat och tog grepp om matchen i första halvlek. Victor Hedberg gjorde en väldigt bra halvlek med dubbelräddningar och räddningar på kontringar med mera. 47 i räddningsprocent blev det i första halvlek. Och då ska vi också nämna försvarsspelet som hjälpte Victor i målet. Målskyttet spred sig på 7 spelare där Adrian Hesslekrans satte 4 och Axel Månsson och AndréTuzov vars 3. LUGI-ledning med 14-8 på bortaplan.

Andra halvlek fortsatte LUGI att prestera. Victor var storartad i målet och målskyttet fortsatte med en spridning på många spelare. Aranäs tog timeout efter 4 min i andra halvlek men LUGI fortsatte i samma spår. LUGI var ett tag uppe i en 13-målssledning men de sista minuterna varvade man ner och tänkte på hemresan. Oavsett hur vinden blåser utomhus så kändes det säkert som medvind i bussen. Alla i laget fick spela.

”Vi hade kontroll på matchen” sade Axel Andersson efter matchen i TV-rutan. ”Vi pressade Aranäs till attavsluta i svåra lägen, sedan hade vi Vigge i målet och vi höll våra avtal i försvarsspelet” avslutade Axel med ett brett leende.

Fakta: LUGI hade 3 utvisningar och Aranäs 1. LUGI hade 10 målskyttar och Aranäs 8 st. Adrian Hesslekrans satte alla sina 6 läge.

Matchens lirare blev Victor Hedberg i LUGI och Patrick Bols i Aranäs.

Målskyttar LUGI: Adrian Hesslekrans 6, Axel Andersson 5, Axel Månsson 4 (2), André Tuzov 4, Assar Kammenhed 3, Mads Kragh Thomsen 2, Måns Simonsson 2, Anton Bengtsson 2, Axel Janhall 1, Oskar Davidsson 1.

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik