Klar LUGI-seger mot Guif!

I den tredje ligamatchen var det Eskilstuna Guif som var motståndslag. LUGI hade med sig 2 förluster medan Guif vunnit 1 match och förlorat 1. Efter denna omgång så har LUGI lika många segrar som Guif. LUGI gjorde en mycket bra match och Guif fick börja jaga tidigt i matchen. Men försprånget ökade från 13-9 i paus till 30-25 som slutresultat.

Victor Hedberg var i toppform i målet och motade det mesta som inte försvaret hade stoppat innan. LUGI spelade bra i försvar men även i anfall. Det blev dock en del missar i avsluten i början. Till och med Axel Månsson missade ett 7-meterskast. Men man gav inte upp utan fortsatte att spela ett starkt försvarsspel samt ett bra anfallsspel. LUGI hade övertaget och Guif fick jaga i målprotokollet. Men det stod ändå 9-9 efter 25 min. Men då satte LUGI 4 raka mål som ledde till halvtidsresultatet 13-9. LUGI hade 8 olika målskyttar i första halvlek och då ska nämnas att Axel Månsson ej nätat under denna period. André Tuzov, Anton Sandström, Mads Kragh Thomsen och Assar Kammenhed ska absolut nämnas som bidragande LUGI-spelare framåt. Men vi skulle kunna räkna upp flera.

Victor fortsatte att storspela i början av andra halvlek och framåt fungerade det lika bra som i första halvlek. Efter ca 3 min var LUGI uppe i en 7-målsledning som de behöll och till och med ökade till 8 mål efter halva andra halvlek. Målskyttet spred sig ännu mer. Axel Månsson satte 4 spelmål, Adrian Hesslekrans nätade och Axel Andersson kom också igång med sina kantavslut. I slutet försökte Guif på utgrupperat försvarsspel men då satte LUGI in 7 mot 6 som svar. Guif närmade sig något i mål men det var aldrig någon fara. Slutresultat 30-25.

”Vi tog med oss de sista 10 minuterna från förra matchen och nu höll det lite längre. Idag är det klart bättre än förra matchen, vi är hungriga från början och tror på det hela vägen. Och sedan har vi ett stort stöd från publiken” säger Assar Kammenhed efter matchen.

Målskyttar LUGI: Assar Kammenhed 5, Adrian Hesslekrans 5, Axel Månsson 4, Axel Andersson 4, André Tuzov 3, Anton Sandström 2, Mads Krag Thomsen 2, Axel Janhall 2, Måns Simonsson 2, Sebbe Hall 1.

Fakta: LUGI hade 10 målskyttar, Guif hade 12 målskyttar, LUGI 1 utvisning, Guif 2. Matchens lirare i LUGI blev Victor Hedberg i målet. Matchens lirare i Guif blev lundapågen Nikola Roganovic.

Domare: Jonas Torman och Glenn Korsar