Klar LUGI-seger i första kvartsfinalen

I senaste matchen lagen emellan drog LUGI det längsta strået efter en väl genomförd match. I dagens batalj, som var den första av eventuellt fem stycken, så fick vi se en upprepning. LUGI var numret större än Kungälv och vann tämligen komfortabelt med 30-24 och tog därmed ledningen med 1-0 i kvartsfinalen.

Det dröjde 5 minuter innan LUGI fick hål på Kungälvs målvakt, men när matchuret visade 11 minuter, så var det plötsligt en 5-2 ledning för gästerna från Lund. Efter hemmatimeouten stod det sedan 6-6 och de flesta trodde nog att lagen skulle följas åt resten av halvleken. Men LUGI ville annat och drog ifrån och gick till pausledning med 15-10 efter en stabil och stark insats från målvakt fram till avsluten. Från åskådarhåll såg det ut som om man hade en plan och att man följde den.

Första kvarten av andra halvlek var nästan helt och hållet LUGI’s. Sakta, men säkert, drog man ifrån hemmalaget och man var uppe i ledning med 25-16 när hemmalaget tog timeout för andra gången. Visserligen krympte man LUGI-ledningen, men riktigt nära kom man aldrig. Avsluten blev stressade och när man väl kom i bra lägen, så stod Josefine Hultberg Dahlgren i vägen. Hon räddade bland annat tre straffar från Kungälv och var en stor del i triumfen ikväll.

Segersiffrorna stannade till slut vid 30-24 och det var, som sagt, aldrig riktigt spännande i andra halvlek. Gästande LUGI hade koll på matchen och genomförde den på ett sätt som nog gladde de flesta med vinrött hjärta.

Kungälv fick inte sitt spel att stämma alls. LUGI hade bra koll på Mia Lagumdzija, som på förhand nämndes som ett stort hot. Alma Jöhnsson fick priset som hemmalagets bästa spelare.

Josefine Hultberg Dahlgren stod bland annat för tre straffräddningar i matchen (arkivbild)

Stor matchvinnare i LUGI, förutom nämnda Josefine Hultberg Dahlgren, var Emma Navne. Med 10 egna mål och ett antal assists, så låg hon bakom hälften av LUGI’s mål i den första kvartsfinalen. Högsta betyg till Emma för hennes insats i matchen. En stor förlust för LUGI att hon lämnar efter säsongen för spel i Köpenhamn. (Nu är det ju dock ingen dålig ersättare som tar hennes plats…) Högt betyg ges också till resten av laget för insatsen idag. Fanns nog inte mycket att klaga på en afton som denna.

1-0 i kvartsfinalen, alltså. Nu gäller det ju att vinna tre matcher för att gå vidare till semi, så mycket kan ju fortfarande hända. Vi lär få se ett revanschsuget Kungälv i match två i Lund. Den matchen spelas tisdagen den 5/4 kl 19 i Sparbanken Skåne Arena.

Matchfakta kvartsfinal 1:5

Kungälvs HK-LUGI HF 24-30 (10-15)

Kungälv: Mia Lagumdzija 6, Wilma Pettersson 5, Alma Jöhnsson 5, Linnéa Rundberg 3, Maja Fredén 3, Marie Wall 2

LUGI: Emma Navne 10, Olivia Löfqvist 6, Cecilie Bjerre 4, Mariann Gabrielsen 4, Amanda Andersson 4, Lova Nyrell 2

Utvisningar: KHK 3×2 min LUGI 3×2 min

Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt