Kenneth Andersson till LUGI

Kenneth Andersson som tidigare varit aktiv som elittränare i IFK Ystad sedan 2013, dessförinnan Hallby och tidigare byggde grunden för IFK Kristianstads framgångssaga mellan 2007-2012 kommer att fr o m första augusti börja jobba för LUGI. 

– Vi har länge haft dialog med Kenneth om en roll i LUGI så vi känner till varandra väl. I den positiva utvecklingsfas av klubben vi är inne i sedan ett par år tillbaka, känns det oerhört roligt att kunna förstärka organisationen ytterligare och knyta till oss Kenneth med den kompetensen han har. Initialt och i första hand kommer Kenneth att förstärka sportkontoret med sälj- och marknadsarbetet. Men det är klart att vi kommer att titta en hel del på hur vi kan fortsätta utveckla den sportsliga biten tillsammans med vår elit- och ungdomskommitté också, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i LUGI.

– Vi är mycket glada över att Kenneth valt att arbeta i LUGI. Han har erfarenhet och ett synsätt som passar mycket väl in i vår förening. LUGI har en lång tradition med en av landets största och främsta ungdomsverksamhet i kombination med två elitlag. Vi satsar hårt för att tillsammans med våra partners utveckla föreningens alla ben och Kenneth kommer att bli en värdefull del av det, säger Peter Andersson, ordförande i LUGI.

Kenneth som inför säsongen stod utan uppdrag med en lyckad säsong bakom sig i IFK Ystad. I klubben jobbade han både som sportchef, elittränare och säljare med mycket mera. En situation som många klubbar känner igen sig i. Den nya tjänsten innebär att Kenneth tillsammans med LUGI fortsätter professionalisera klubben och förstärka organisationen ytterligare för att fortsätta vara en av Sveriges ledande klubbar

– Det var många faktorer som spelade in i valet av mitt nästa uppdrag och det känns skönt att ha gjort klart med LUGI. Socialt passar det mig bra att jobba i Lund och när det av olika anledningar inte blev ett tränarjobb kommande säsong så känns den lösning som LUGI skapat som det absolut mest lockande. Att jobba vidare med elithandboll och samtidigt jobba med partners är inget nytt för mig, jag gillar verkligen att vara involverad i allt från matchförberedelse till företagskontakter! Från och med nu är det fullt fokus på partners och utveckla sporten i LUGI handboll, säger Kenneth om sitt nya uppdrag i LUGI.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.