Kenneth Andersson inför Skuru

LUGI kommer från en stärkande insats mot Sävehof där man fick till en fullträff och skrällvann med 28–27. Nu väntar nästa topplag hemma i Sparbanken Skåne Arena när man ställs mot Skuru IK.
– Det är nog ännu färre som tror att vi ska lyckas en gång till, säger Kenneth Andersson inför matchen.

Med flera spelare borta stod LUGI för en enorm skräll när man besegrade ett stjärnspäckat Sävehof i tisdags med 28–27.

– På förhand skulle det otroligt mycket till för att det skulle hända. Vi drog ner extremt mycket på tempot för att Sävehof skulle få så få anfall som möjligt. De gjorde många tekniska fel mot vårt offensiva försvar och framåt spelade vi mycket sju mot sex. Det hade vi bestämt innan och att vi verkligen skulle ha tålamod med det. Vi lyckades med allting plus att vi hade flyt – då kan det hända, säger Kenneth Andersson och fortsätter:

– Sävehof kan mycket bättre än detta, men vi ber inte om ursäkt. När vi lyckades med allt bidrog det till att Sävehof inte kom upp i nivå.

Flera unga talanger fick ta stort ansvar när LUGI saknade flera etablerade namn mot Sävehof. I matchtruppen fanns hela sex spelare född 2003 med – Ofelia Hallberg, Malva Carlsson, Tilda Lilja, Lova Nyrell, Nora Möller Adébo och Filippa Hall.

– Alla tog sin uppgift och gjorde det väldigt bra. De bidrog med bra energi både på planen och från bänken. Det finns en tjusning med att vara uträknad, för det går faktiskt att vinna ändå.

Eftersom LUGI fått två matcher uppskjutna är det tätt matchande för laget just nu. Redan på fredag ställs man hemma mot ett annat topplag, Skuru IK.

– Jag är lite orolig för det täta matchandet. Med några dagar till hade jag hoppats och trott på en liknande prestation som mot Sävehof. Men vi börjar komma tillbaka till rätt fysisk nivå trots att vi inte har kunnat träna så mycket. Eftersom vi gick all in mot Sävehof tar det tid att återhämta sig, men nu får vi tillbaka någon spelare till. Dessutom är Laura Nielsen och Jonna Jelbring spelklara igen.

Skuru vann elva matcher i rad och toppade SHE länge, men sedan omstarten har man förlorat mot både Skara och Sävehof. Inför fredagens match ligger Nackalaget på andra plats i tabellen.

– Vi har visat att det går att vinna. Inför matchen mot Sävehof var det inte många som trodde på oss. Det är nog ännu färre som tror att vi ska lyckas en gång till. Det krävs att vi får till en fullträff i allting, framförallt att vi är fysiskt och mentalt återhämtade från senast, säger Kenneth och fortsätter:

– Det var en urladdning mot Sävehof och efter matchen fick spelarna mycket uppvaktning från media. Det är jätteroligt för spelarna och jag hoppas att vi hunnit landa efter det. Det här är en läroperiod för många i laget. Vi har blivit stärkta av de senaste matcherna och Skuru har säkert diskuterat vilka motmedel de ska ha mot oss som Sävehof inte lyckades med.

Hur ska ni rubba Skuru?
– Skuru är en lagmaskin med en helt annan åldersstruktur än oss. De har äldre spelare med större erfarenhet och när vi mötte dem senast förlorade vi med 18 mål. Vi ska rätta till de misstagen vi gjorde mot dem senast och inte spela naivt. Att vi lyckas med skyttet är en förutsättning för att vi ska ta poäng.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.