Kenneth Andersson inför Skara

LUGI är klara för slutspel och spelar om hemmaplansfördel när man ställs mot Skara. Vi tog ett snack med Kenneth Andersson som delar med sig av tankarna inför den sista omgången.

LUGI stod för en stark insats förra veckan när man besegrade Kungälv på bortaplan med 27–22. Kenneth Andersson var nöjd med lagets prestation i Göteborg.

– Det var väldigt stabilt matchen igenom. Försvar- och målvaktsspelet fungerade väldigt bra, och även anfallsspelet där vi tog en ledning. Det blev lite stressigt stundtals, men vi hanterade det ganska bra. Vi har blivit ganska vana vid att motståndarna punktmarkerar Emma Navne och Cecilie Bjerre, så vi har fått hitta andra sätt offensivt.

Redan före matchen var LUGI klart för slutspel och segern gjorde, i kombination av andra resultat, att man kommer att sluta bland de sex bästa lagen i SHE.

– Det är skönt att slutspelet är säkrat. Vi har det yngsta laget i serien och det är skönt att slippa pressen att behöva vinna mot Skara. Sedan är det såklart också skönt att topp-sex är säkrat, så att vi slipper möta Sävehof eller Skuru i kvartsfinal. Men därefter är det otroligt jämn och svårt att veta.

Hur resonerar du inför sista omgången där det bestäms vilket lag ni får möta i kvartsfinal?
– Även om vi vinner vår match är det inget vi kan påverka. Det får vi helt enkelt ta efter matchen, men vi ska försöka vinna och se om det räcker till att få hemmaplansfördel. Det ska vi göra allt för att lyckas med.

I den sista omgången väntar Skara – ett motstånd som inte har säkrat en slutspelsplats och därför har mycket att spela för i Lund.

– Skara kan inte gå förbi oss i tabellen, men de kommer att vara riktigt laddade. Det blir en tuff uppgift. Vi har gått ganska tungt på många spelare, så vi ska ha koll på de andra matcherna och inte matcha vissa spelare för hårt om resultaten inte spelar någon roll. Så länge vi kämpar om hemmaplansfördelen ska vi göra allt vi kan, men om vi inte kan påverka det kommer jag att lägga allt fokus på slutspelet.

I Sparbanken Skåne Arena väntar ett av seriens mest rutinerade lag. Skara har flera veteraner i laget, men saknar Melanie Felber som är gravid.

– Det är stor skillnad, och en match mellan ett av seriens mest rutinerade lag mot det yngsta. Vi har spelat med åtta-tio juniorer i varje match. Mot Kungälv blev Emma Navne och Cecilie Bjerre punktmarkerade, och då var det kul att 02:orna klev fram. De har haft en tuff resa, men börjar växa in i den kostymen nu också.

Inför den sista omgången har LUGI också lämnat besked om att lagkaptenen Olivia Löfqvist tar nästa steg i karriären och flyttar utomlands till nästa säsong. Därmed gör mittsexan sina sista matcher i LUGI-tröjan för den här gången.

– Det är perfekt för henne att det blev så. Det har varit på gång under det senaste året och varit något vi jobbat mot. Jag trodde att hon kunde utvecklas, men att hon gjort det så här mycket är spännande. Hon är bäst serien på sin position och är mer än redo att ta nästa steg. Hon har spelat länge i klubben och är lagkapten, så det är jätteroligt att hon tar nästa kliv.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.