Kenneth Andersson inför Sävehof

Trots en fin start förlorade LUGI stort i det första semifinalmötet. Vi tog ett snack med Kenneth Andersson inför returen mot Sävehof i Sparbanken Skåne Arena.

LUGI inledde semifinalerna med att åka på en stor förlust mot Sävehof i Partille Arena. De vinröda fick en drömstart på matchen och ledde med 13–18, men Sävehof vände och vann med hela 38–23 i det första mötet.

– Vi gör ett försök och det såg bra ut en bit in i första halvlek. Men istället för att vår ledning växer kommer Sävehof ikapp och förbi. När de får medgång blir det svårt för oss. Det skiljde 14 poäng mellan oss i serien och det ska mycket till. Vi måste få till en fullträff om vi ska kunna slå dem, säger Kenneth Andersson.

Hur resonerar ni i den här semifinalserien med tanke på att Sävehof är storfavorit till att gå till vidare final?
– Jag tror fortfarande att vi kan vinna, men vi när medvetna om att det kommer bli jättetufft. Vi måste slå dem tre gånger för att gå vidare till final och det är en jäkla utmaning. Vi fegspelar verkligen inte, sedan kan man diskutera om det är dumt eller ej. Senast tycker jag att vi gav det en chans att vinna matchen, och vi ledde med fem mål när vi började bränna lägen istället.

Under lördagen spelas den andra semifinalen mot Sävehof hemma i Sparbanken Skåne Arena.

– Det blir inte så mycket att ändra på. Vi ska smälta den senaste förlusten och ladda om. Vi behöver inte vinna med 16 mål för att kvittera. Vi ska få tillbaka tron och hoppas på bättre siffror. Från de sista tio minuterna i första halvlek till de första tio minuterna i andra halvlek var det 16–4 till Sävehof. Det är alldeles för stora siffror som vi inte har råd med nu.

Vilka hot från Sävehof vill ni eliminera i denna matchen?
– Målvakten får inte göra lika många räddningar som senast. Sävehof har hot från alla positioner, så det räcker inte att försöka ta bort något specifikt. Mot Kungälv kunde vi släppa vissa positioner, men Sävehof är för bra för det. Det handlar mer om att vi måste se till att vara lite coolare i avsluten. Sävehofs målvakt får inte bli ett spöke för oss. Då kan vi ta bort deras kontringar också. Om vi kan ge Sävehof tio anfall färre är det bra för oss.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.