Kenneth Andersson inför premiären mot Skara

LUGI är redo ligastart och i premiären väntar bortamöte med Skara. Vi tog ett snack med Kenneth Andersson som förväntar sig en tuff match mot fjolårets tabellfyra i SHE.
– De är ett jättebra lag som tippas utmana topplagen, säger LUGI:s tränare och sportchef.

Under fredagen startar säsongen på allvar när LUGI premiärspelar mot Skara. I den första omgången av SHE reser de vinröda norrut för att möta förra årets succélag.

– Känslan inför säsongen är försiktigt positiv. Vi hoppas kunna göra en bättre säsong än förra året, men det är svårt att veta var man står just nu. Det är kul att vi har vunnit och spelat bra mot lag från lägre divisioner i Svenska cupen, men det är svårt att veta hur mycket det är värt, säger LUGI:s tränare och sportchef Kenneth Andersson.

LUGI har inlett säsongen med att gå vidare till kvartsfinal i ATG Svenska cupen. Detta efter att ha vunnit gruppen och segrat i dubbelmötet med Eslöv. Nu siktar Kenneth Anderssons gäng på att göra en bättre säsong i ligan efter att ha missat slutspel i fjol.

– På upptaktsträffen blev vi tippade som åtta och det primära målet för oss är att gå till slutspel. Sedan hoppas jag att vi kan utvecklas under säsongen och vara som allra bäst i ett slutspel. Men det är många lag som kom ovanför oss förra säsongen och som satsar hårt, så det kommer att bli tufft att hämta in placeringarna. Men vi ska jobba för det.

Inför säsongen är det flera nya ansikten i damlagets trupp. Bland nyförvärven finns Josefine Hultberg Dahlgren (VästeråsIrsta), Mariann Gabrielsen (Oppsal), Cecilie Bjerre (Sønderjyske) och Asdis Agustsdottir (Valur) som dock missar hela säsongen på grund av skada. Dessutom har flera unga spelare fått a-kontrakt.

– Jag hoppas att vi ska kunna växa över tid. Vi är inte färdiga, men vi ska inte gömma oss bakom att det är mycket nytt. Egentligen är det bara Josefine, Mariann och Cecilie som tillkommit sedan i våras. De andra är egna spelare som mer eller mindre har varit med oss ett tag. Men på sikt är tanken att de tre nyförvärven ska få stora roller, och det ser bra ut.

Nu väntar Skara som imponerade i fjol genom att sluta fyra i SHE och gå till semifinal där man förlorade mot Skuru.

– Skara är ett rutinerat lag. De har tappat ett par niometare, men har bytt dem mot färdiga spelare som kan kliva in och prestera direkt. Skara är ett jättebra lag som tagit steg för steg och som nu tippas utmana om topp3, säger Kenneth Andersson och forsätter:

– Det blir en jättetuff premiär, men vi är ganska nöjda med att få möta dem direkt. Från och med 29 september är det fullt blås med publik och Skara har ett starkt hemmastöd. Det hade varit värre om vi hade mött dem på bortaplan om två veckor när de får ha fullsatt.

Vad vill du se från laget i premiären mot Skara?
– Förra säsongen hade vi svårt att producera tillräckligt många mål i flera matcher. Det har vi jobbat med och under försäsongen har vi gjort fler mål, men lite på bekostnad av försvaret. På slutet har vi synkat det bättre och i SHE blir det viktigt att få till försvarsspelet. Det är positivt att vi gör mycket mål, men det viktigaste framöver blir att få till defensiven bättre än i cupmatcherna.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.