Kenneth Andersson inför Kungälv

LUGI siktar på att utöka ledningen i kvartsfinalerna när Kungälv gästar Sparbanken Skåne Arena. Vi tog ett snack med Kenneth Andersson som vill att laget är påkopplade från start.
– Det var viktigt att vinna den första kvartsfinalen men det betyder inget nu.

Förra veckan fick LUGI en bra start på slutspelet när man bortaslog Kungälv med 30–24 i den första kvartsfinalen. Emma Navne gjorde tio mål och såg till att de vinröda tog ledningen med 1–0 i matcher.

– Jag är jättenöjd med resultatet. Vi behöver vinna tre matcher för att vinna och då finns det inget bättre än att vinna det första mötet. Sedan finns det saker vi kan förbättra och Kungälv kommer säkert också att jobba med vissa saker och försöka förbättra sig. Nu kommer det en ny match med nya förutsättningar. Det var viktigt att vinna den första kvartsfinalen, men det betyder inget nu.

Att LUGI bröt Kungälvs hemmaplansfördel redan i den första kvartsfinalen behöver inte betyda särskilt mycket, menar Kenneth Andersson, med tanke på årets resultat mot Kungälv.

– Jag vet inte vad det betyder för oss eftersom varken vi eller Kungälv har lyckas vinna hemma mot varandra den här säsongen. Det finns ingen tydlig hemmaplansfördel för någon av oss just nu, säger han och fortsätter:

– Men jag hoppas att vi kan ta vara på den här chansen och med lite folk på läktarna blir det roligare att spela hemma. Det var en härlig inramning i Kungälv med hög intensitet, så jag hoppas att vi kan få lite hjälp av vår hemmapublik också.

Vad förväntar du dig för match mot Kungälv?
– Kungälv har väl varit årets överraskning och gjort det väldigt bra. De håller sig till grunderna och spelar på ett strikt sätt. Jag tror inte att de plötsligt kommer att överge det och spela annorlunda. De kommer nog att gnugga på med sakerna det gjort bra även om det kanske inte funkade så bra senast. Det är små marginaler i handboll och få de lite flyt så blir det en helt annan matchbild. Det gäller att vi får stopp på rätt spelare i Kungälv för att lyckas.

Vad vill du se från laget?
– Att vi verkligen är påkopplade från start. Det betyder ganska mycket mentalt att få en bra start och visa att vi är på plats. Jag vill att vi håller ramarna och inte får någon stress. Kungälv är jättebra lag och när de får fart på spelet gäller det att hålla de perioderna så korta som möjligt. Att vi håller kylan och lugnet blir jätteviktigt tror jag.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.