Kenneth Andersson inför GT Söder

LUGI har flera spelare på skadelistan när man går in i grundseriens slutskede. Nu väntar ett GT Söder som kämpar för nytt kontrakt hemma i Sparbanken Skåne Arena.
– Vi har en jäkla motivation och fokus på att spela, säger Kenneth Andersson.

LUGI ska studsa tillbaka efter förra veckans förlust. I Göteborg förlorade man mot Önnered med 27–22.

– Vi gör många grejer bra, men bara till 80 procent. Vi fastnade lite för mycket och var inte tillräckligt bra när det gäller den sista passningen eller att sätta dit bollen när vi hade läge. Nu möter vi lag som, har mycket lag att spela för, så de chanser lite grann och går all in för att ta poäng. Då är det lätt att man fastnar i deras aggressiva försvar, säger Kenneth Andersson och fortsätter:

– Det har vi tittat på i veckan och hoppas få med det. GT Söder behöver nog bara en poäng till för att slippa åka ur. De pressade ändå Skuru senast i 40 minuter och det är jäkligt bra gjort. Nu gäller det att vi släpper den sista passningen, eftersom vi vet om att motståndarna är aggressiva i de här matcherna.

LUGI har flera skador just nu och flera spelare ser ut att missa torsdagens match mot GT Söder – bland annat Isabella Mouratidou, Sarah Carlström, Tova Alm och Emma Navne.

– Vi får inte stirra oss blinda på det, men vi hoppas kunna få svar på spelarna som är borta snart. Samtidigt är det en möjlighet för andra spelare att ta chansen. Vi måste gilla läget.

Tre matcher återstår av grundserien och just nu ligger LUGI på fjärde plats, en poäng före Skara och två före VästeråsIrsta. LUGI ska också möta båda dessa lag i de två sista omgångarna.

– Sedan jag blev tränare har det varit en målsättning att sluta fyra. Men vi har reviderat det för
nu måste vi ta oss igenom denna situationen med många spelare borta inför slutspelet. Fjärdeplatsen är inte så viktig att vi kommer att chansa med spelarna.

GT Söder ligger sist i tabellen med sex poäng. Kenneth Andersson förväntar sig en tuff match.

– Vi har en jäkla motivation och fokus på att spela, så någon underskattning finns inte. Det är en viktig match för oss. Man har sett nykomlingar som inte vunnit på hela säsongen, men så dåliga är inga lag i SHE nu. GT Söder har haft det kämpigt, men vi har ingen bredare trupp än dem. För oss gäller det att kämpa hårt och hitta ett bra sätt att genomföra matchen på.

Vad blir nycklarna i matchen?

– Det blir att sätta ett bra försvarsspel som kan bidra till en del kontringsmål. Så att vi hinner byta spelare för att kunna orka hela matchen. Vi måste lyckas med det utan att åka på dumma mål i nacken.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.