Kenneth Andersson inför cupmötet med Ystads IF

LUGI går för gruppsegern i ATG Svenska cupen och ikväll ställs de vinröda mot division 1-laget Ystads IF på bortaplan.
De är definitivt överkvalificerade för division 1, säger Kenneth Andersson inför omgång två.

LUGI fick en bra start i ATG Svenska Cupen när de besegrade seriekollegan BK Heid på bortaplan med 40–28. Ett styrkebesked enligt Kenneth Andersson som nu gör sin tredje säsong som huvudtränare för LUGI.

Det var mycket som var bra, men vi är fortfarande tidigt in på säsongen. Heid saknade några spelare. Men med fokus på våra grejer var det mycket som var bra. Vi har även spelat en träningsmatch sedan den matchen mot LUGI:s pojkar 05. Det är lite annan fart och fysik än när man möter damlag. Det är utvecklade för oss.

Vilka saker vill ni jobba med inför säsongsstarten i SHE?
– Mot Heid hade vi noll utspel på högersex och ingen bredd i spelet. Vi ska inte klaga för vi gjorde många mål, men vi behöver ha bättre bredd och fler som kliver fram och tar ansvar.

Inför den här säsongen är det en del nytt i LUGI:s a-trupp. Flera spelare har tagit klivet upp från ungdomsverksamheten och i den senaste cupmatchen gjorde nyförvärven Josefine Hultberg Dahlgren, Cecilie Bjerre och Mariann Gabrielsen tävlingsdebut i vinrött.

– Det är fullt naturligt att nyförvärven haft det lite tuffare än de andra. De har bidragit i matcherna, men de är inte riktigt inkörda i vårt spel ännu. Men vi är ju också bara inne i augusti månad, så det finns tid. Vissa perioder i matcherna spelas utan dem, men målsättningen är såklart att de ska axla sina roller och bidra med sina spetskompetenser snart.

Ikväll spelas den andra omgången av ATG Svenska cupen och för LUGI:s del väntar ett bortamöte med Ystads IF från division 1. I motståndarlaget finns även flera LUGI-bekantingar som Julia Olsson och Maja Olsson.

– Det är två duktiga spelare som var i LUGI i lång tid och det ska bli speciellt att möta dem. Även om Ystad spelar i en lägre serie har de ett helt SHE-lag i sin första uppställning. Jag tror att matchen kommer att ha ett högt tempo, för de är definitivt överkvalificerade för division 1, säger Kenneth Andersson och fortsätter:

– Sedan gör ju shoot-outen att det blir ännu mer speciellt. Eventuellt kan Ystad få inleda matchen med 6–0 och det är väldigt ovanligt att göra det. Shoot-out bäddar för skrällar i cupen och det är ju speciellt. Vi ska göra allt vi kan för att vinna, det ska vi inte tumma på. Vi kommer bra förberedda, men samtidigt måste man också få utrymme att testa saker i de här matcherna.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.