Kenneth Andersson inför Boden

LUGI har återhämtat sig efter en tuff matchperiod och ställs nu mot Boden som är pånyttfött. Kenneth Andersson förväntat sig en tuff match mot SHE-jumbon.
– Boden är en jättevarning, säger LUGI:s tränare och sportchef som nyss förlängde kontraktet.

Flera matchflyttar har gjort att LUGI inte spelat sedan den 22 januari när man förlorade hemma mot Skuru 28–33. Det har gjort att laget kunnat lägga fokus på träning.

– Det har varit nyttigt eftersom vi legat efter med träningen, så det var ett positivt uppehåll. Vi hade tre matcher på kort tid och det orkade vi inte mentalt eller fysiskt. Det finns så klart en anledning att matcherna flyttats och där får lagen i SHE ställa upp för varandra. I den bästa av världar hade vi fått en bättre rytm mellan matcherna. Det är ingen optimal säsong, men vi får hantera det, säger Kenneth Andersson.

Hur är känslan i laget just nu?

– Det känns bra, jag hoppas att vi har lagt det värsta bakom oss. Vi är fortfarande i ett tufft läge i tabellen och spelmässigt men jag hoppas och tror att vi kan hitta rätt verktyg för att börja klättra uppåt. Att säkra en slutspelsplats är prio ett, och det kommer vi att få jobba hårt för.

Kenneth Andersson förlängde nyligen sitt kontrakt som sportchef och tränare för damlaget i LUGI fram till 2023.
– Det är skönt att det är klart. Man slipper att ha tankarna på det, så nu blir det ett tydligt fokus på att fortsätta arbetet. Det känns jättebra att förlänga med LUGI.

Vad är ambitionen med damlaget på lång sikt?

– Det är att vi ska vara ett kontinuerligt topplag. Vi har precis gjort en omstart på ungdomssidan och fått igång Farmen HK. Nästa år ska vi även ha ett juniorlag. Detta gör vi för att få igång venerna till a-laget. Det tar såklart några år innan det börjar produceras så att vi får ett naturligt flöde. Det är ett hårt jobb, men det kommer att bli bra. Vi måste ha tålamod, säger Kenneth och fortsätter:

– Framöver ska vi hitta vägar för att vara ett topplag, även utan flödet av spelare underifrån. Det är ett måste med en bra ungdomsverksamhet, för det är skillnad på en lovande a-flicka och en seniorspelare. Nyckeln över tid är att förädla spelare till SHE.

Nästa uppgift för LUGI är tabelljumbon Boden som gästar Sparbanken Skåne Arena.

– Det låter som en enkel match, men så är det verkligen inte. Vi hade ganska många spelare som inte kan vara senast mot Boden och sedan dess har de förstärkt mycket bra, Jag vet inte om de har hittat olja där uppe, säger Kenneth med ett skratt.

Under den senaste månaden har Boden förstärkt laget med franska vänsternian Nelly Plazanet och mittnian Kalia Klomp från Nederländerna.

– De nya spelarna har lyft laget. Om Boden får till det kan de störa de flesta lagen i SHE. De har inte alls samma lag som tidigare så Boden är en jättevarning. Jag förväntar mig ingen lätt match. Det kommer att bli riktigt tufft, så jag hoppas att vi kan komma upp i nivån vi hade senast mot dem.

Vad vill du se från ditt lag?

– Jag vill se att vi kan spela med tålamodet och det fokuset vi haft i de senaste matcherna. Vi gjorde nästan inga fel mot Sävehof och tog många kloka beslut. Jag vill se en stor aggressivitet bakåt och hoppas att vi kan mobilisera kraft mot Boden.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.