Kenneth Andersson inför Önnered

LUGI kommer från säsongens bästa insats och ställs nu mot Önnered innan ligan går på ett långt landslagsuppehåll. Kenneth Andersson förväntar sig en tuff utmaning och analyserar den första delen av säsongen.

Förra veckan åkte LUGI till Höör och slog till med en briljant insats när man körde över SM-finalisterna från i våras med 35–25. De vinröda tog kommandot direkt, ledde med sex mål i halvtid och tog två tunga poäng.

– Över 60 minuter är det nog en av de bästa matcherna som vår förening gjort. Vi hade en period på fem minuter i första halvlek som inte var helt lyckade, men annars var det så nära en fullträff man kan komma. Tio bollar var i underkant, säger en mycket nöjd Kenneth Andersson om lagets senaste insats.

Vad känner man som tränare i det läget – du har pratat om att ni jobbat mycket med försvarsspelet?
– Att det är skönt att det går att förändra det som fungerat sämst. Det är positivt att vi tror på det och det visade sig senast. Vi kan göra sådana här insatser så det gäller att fortsätta att jobba lika hårt. Det går inte av sig självt utan det krävs mycket av alla. Jag hoppas att vi kan bygga vidare från den här segern och befästa det över tid. Då kan man stoppa in fler spelare om en struktur fungerar bra.

Vad blir utmaningen för att hitta en jämnhet från match till match?
– Många av spelarna i försvaret har bara varit anfallsspelare förut och inte haft de här defensiva rollerna. Det är nytt för många och det gäller att vänja sig med att ta en stor roll i båda riktningarna. Ju fler matcher desto större erfarenhet kommer vi att få, men det tar också tid. Det är inget man gör på några veckor eller en säsong. Det gäller verkligen att få till bra prestationer och hitta en acceptabel lägsta nivå.

Efter den övertygande segern mot H65 Höör är nästan en tredjedel av grundserien avklarad. LUGI har inlett säsongen med tre segrar och ligger på sjätte plats i tabellen med sju poäng.

– Vi har gjort en fullt godkänd prestation. Vi har haft en hel del strul, men alla som var med ifjol lärde sig mycket av det och det har vi blivit bättre på att hantera nu. Vi har börjat hitta rätt i spelet och nu gäller det att få till jämnheten också. Vi har slagit Skara och H65 Höör borta samt gjort en jättebra match borta mot Skuru. Men vi har också haft några dippar – framförallt mot VästeråsIrsta där insatsen var totalt oacceptabel.

Nu återstår det en match innan SHE går på ett långt landslagsuppehåll. I Sparbanken Skåne Arena ställs de vinröda mot ett formstarkt Önnered som bara förlorat en match hittills och är tabelltrea.

– Tidigare har Önnereds svaghet varit att de haft så jäkla många bra spelare att välja på och inte lyckats hantera det. De har en bredare trupp än något annat lag och en bredare topp. Nu har de lyckats göra det till en styrka istället. Kristian Berndtsson har gjort ett väldigt bra jobb sedan han kom dit, säger Kenneth och fortsätter:

– Det blir svårt att nöta ner Önnered, men jag hoppas vi ska hitta rätt nycklar och lyckas med det. Då ska vi se till att göra match av detta.

Vad förväntar du dig för typ av match?
– Det är svårt att säga eftersom de har många olika spelare att välja på. Det beror lite på hur de väljer att spela, men för vår del ligger prioriteten på försvarsspelet. Det gör att vi kan trycka och kontra – det är så vi vill spela och vara bäst på.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.