Karl Wallinius till fransk toppklubb

Efter förlängningen av kontraktet med spelmotorn Casper Käll står det nu klart att vänsternian Karl Wallinius, 22, lämnar LUGI och ansluter till den franska toppklubben Montpellier HB.

Wallinius flyttar till Frankrike efter säsongen trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt. ”Kalle har presterat på en otrolig hög nivå hela säsongen och det är självklart att föreningen önskar honom stort lycka till när han får erbjudandet om att kunna leva sin dröm på europeisk toppnivå”, kommenterar sportchefen Kenneth Andersson.

Karl Wallinius är senast i raden av skottstarka LUGI-niometerspelare, som hamnar hos en europeisk toppklubb. Kim Ekdahl du Rietz (Frankrike och Tyskland), Simon Jeppsson (Tyskland) och Alfred Jönsson (Tyskland) har blivit internationellt etablerade namn. I södra Frankrike kommer Karl Wallinius att bilda en svensk koloni med förra LUGI- och VM succéspelaren Lucas Pellas samt landslagskollegan Fredric Pettersson.

”Det är tråkigt att Kalle lämnar, men samtidigt också ett otroligt bra betyg för tränarna i vår ungdomsverksamhet samt Tomas Axnér och Marc Uhd. Föreningen har lyckats ännu en gång att utbilda och förädla en toppspelare”, kommenterar klubbchefen Patrik Bengtsson övergången. Wallinius fortsätter en fin LUGI-tradition att utbilda spelare till internationell toppnivå, som omfattar under senare år Sabina Jacobsen, Anna Lagerquist samt nämnda Kim Ekdahl du Rietz och Simon Jeppsson.

”Även om Kalle lämnar nu så har vi en långsiktig plan där vi målmedvetet bygger laget, men där vi också skapar stabila ekonomiska och organisatoriska förutsättningar för att kontinuerligt vara med i toppen”, säger klubbchef Patrik Bengtsson. ”Pandemisäsongen är snart bakom oss, vi har klarat oss ur stormen och vi ser fram emot att kunna växla upp under kommande år”, avslutar Patrik Bengtsson.

För mer information, vänligen kontakta

Klubbchef Patrik Bengtsson
patrik@lugihandboll.se
Mobil 0705-553666

Sportchef Kenneth Andersson
kenneth@lugihandboll.se
Mobil 0708-124959

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.