Julia Olsson inför Önnered

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

 

Med två matcher kvar till EM-uppehållet siktar LUGI på att avsluta första delen av säsongen starkt. Julia Olssons ger sin syn på lagets prestationer och ser fram emot att möta Önnered. 

 

– Den här matchen betyder väldigt mycket för oss.

Julia Olsson debuterade i LUGI som 17-åring och sedan dess har hon utvecklats till en viktig spelare i laget. Nu gör den 21-åriga högernian sin femte säsong i SHE. 

– Jag har inte kommit upp i samma nivå som förra året. Jag åkte på en hjärnskakning i våras och hade en del problem med skador på försäsongen, men det kommer väl med tiden. 

En del i spelet som hon förbättrat under de senaste säsongerna är försvarsspelet. 

– Där känner jag mig mer trygg, det måste jag ändå säga. Jag känner en helt annan trygghet i försvarsspelet än tidigare. Där känner jag att jag utvecklats bra samt att jag blivit lite starkare också. 

Förra helgen åkte LUGI på en tuff bortaförlust mot Skuru med 16–34. Julia Olsson och lagkamraterna var inte alls nöjda med insatsen i Nacka. 

– Det var en katastrofal insats från hela laget i princip. Viljan att vinna som Skuru hade fanns inte hos oss. Skuru slängde sig efter bollar och var mycket bättre på flera smågrejer som blev avgörande. Inget funkade för oss. 

Med två matcher kvar till EM-uppehållet är LUGI fyra i tabellen på tio poäng. 

– Jag tycker ändå att vi fått en hyfsat bra start. Vi har haft många skador men ändå krigat till oss en del segrar. Med en tunn trupp bli man extra drabbad, men jag tycker att vi skött det bra, säger Julia Olsson och fortsätter:

– Nu vill vi ha med oss fyra poäng från de här två matcherna. Det är viktigt att få en bra känsla innan vi går på uppehåll under EM. 

Nu väntar Önnered hemma i Sparbanken Skåne Arena. Flera jämna matcher har utspelats mellan LUGI och Önnered under de senaste säsongerna och nu skiljer det bara en poäng mellan lagen i SHE. 

– Den här matchen betyder väldigt mycket för oss. Senast var Skuru favoriter att vinna, men den här matchen är viktigare för vår del och för placeringen i tabellen. Det kommer att bli tufft, men vi vill göra allt för att vinna. 

Vad måste ni lyckas med för att vinna?

– Vi behöver få igång vårt anfallsspel. Önnered har en aggressiv 3–2–1-uppställning i försvaret så vi måste få igång offensiven så att vi inte åker på onödiga kontringsmål. De är bra på det och har även duktiga genombrottspelare, så det gäller att vi hjälper varandra i försvaret också. 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.