Julia Jonasson klar för LUGI

LUGI Handboll är glada över att kunna presentera Julia Jonasson mittsexa från Sävehof som nyförvärv till kommande säsong. Julia är en Trelleborg HBK-produkt som också spelat i H43, och sedan flyttade till Göteborg för att gå på Riksidrottsgymnasiet och spela i Sävehofs Akademi.

Jag valde LUGI eftersom jag tror det är ett bra nästa steg för min utveckling. Jag tror starkt på klubbens framtidsplaner och ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Dessutom känns det skönt att återvända hem till Skåne igen efter tre lärorika år i Göteborg, säger Julia Jonasson.

Jag är jättenöjd över att vi har lyckats att få Julia till LUGI. Jag har följt Julia de senaste två åren och har hoppats att vi kunna få henne hit den dagen hon slutade på gymnasiet i Göteborg. Julia är en spännande M6a som jag tror jag blir extremt bra i framtiden men redan till den kommande säsongen kommer att göra ett bra jobb för oss. Julia är stark i spärrspelet och skapar fina ytor för sina lagkamrater och kommer att ta ett stort ansvar i mittförsvaret. Julia kan även avsluta med båda händerna (ambidext) och det ger bra förutsättningar i läget, säger Mads Lyhne Nielsen, Tränare.

Vi kommer till vissa delar bygga om damlaget till kommande säsong och letar efter rätt typer att bygga på för att inom ett par år återigen tävla i toppen av Svensk handboll. Vi vet vad som krävs och vi har en bit att gå för att komma dit. Julia är en träningsflitig och en spännande typ av spelare med bra fysiska förutsättningar. Vi tror att Julia kan bidra till den utveckling vi vill ha vår förening och är glada över att vi kan attrahera en attraktiv spelare, säger Emme Adebo Klubbchef.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.