Julia Eriksson om första tiden i LUGI

 

Hon vann två SM-guld med Sävehof och återvände till svensk handboll i somras efter två säsonger i danska Randers. Julia Eriksson berättar om första tiden i LUGI och vad laget måste lyckas med för att ta en ny seger mot Kungälv. 

Ett av LUGI:s nyförvärv inför säsongen var Julia Eriksson som hämtades från Randers i danska ligan i somras.

– Jag skulle egentligen till Tyskland, men sedan kom coronan och jag fick avvakta. Då kom LUGI med sitt intresse och då ville jag inte vänta. Jag fick ett bra intryck och har vetat om att det är en bra klubb.

Vad fick du för intryck som gjorde att du skrev på?
– LUGI hade inte så många spelare på nio meter, så att jag skulle få mycket speltid betydde mycket. Jag pratade med tränaren (Kenneth Andersson) och allt kändes bara positivt. Jag satt mycket på bänken i Danmark, så jag såg mim möjlighet att få spela mycket.

Julia Eriksson är fostrad i Kärra och slog igenom i Sävehof. 2015/16 utsågs hon till årets komet när hon gjorde 113 mål i grundspelet. Två SM-guld blev det med Partilleklubben innan hon flyttade till Randers i danska ligan.

– Det var tufft där borta. Jag hade svårt att komma till och upp i nivå. Det var en bättre liga och allt sånt, men jag kom inte upp i nivå. Ibland fungerar det bara inte.

Var tiden i Danmark ändå en bra erfarenhet?
– Absolut, jag tar med mig positiva saker som att jag tränat och spelat mot många bra spelare. Man har samlat på sig massa handbollsbitar som man kan plocka fram här.

I LUGI har Julia Eriksson kommit igång med 13 mål på fyra matcher. Senast blev det fyra mål när LUGI besegrade Boden på bortaplan med 26–21.

– Första tiden i klubben har varit jätterolig. Man har fått spela mycket och fått ta ett stort ansvar. Men jag är inte nöjd utan vill gärna mer.

Vad tycker du om LUGI:s inledning?
– Det är klart att man alltid vill vinna, men vi har spelat bättre nu på slutet. Vi känner en större trygghet där grunderna sitter bättre. Det var kanske lite nerver i början, men nu är vi väldigt lugna i oss själva. Vi har flera spelare som bidrar till mycket.

Nu ställs Julia Eriksson och hennes LUGI mot Kungälv i Sparbanken Skåne Arena.

– Jag ser fram emot att spela igen och det ska bli skönt med hemmamatch. Kungälv spelar ett utgrupperat spel. Vi har haft bra träningar och bra videogenomgångar, så vi har bra koll. Vi känner oss trygga inför matchen.

Vad blir nyckeln för att ta en ny seger?
– Det är viktigt att vi står bra bakåt. Samt att vi får till målvaktsspelet som leder till att vi kan trycka bra framåt. Det fick vi till bra mot Boden senast, så det vill vi fortsätta med.

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.