Julia Eriksson förstärker LUGI på 9M!

Julia Eriksson, född 1994, kommer ursprungligen från Kärra men fick sitt genombrott i Sävehof. Hon blev bla ”Årets Komet” 2016 och hann vinna flera SM-Guld med Partilleklubben innan hon 2018 lämnade för proffsspel i Danska Randers. Sista matchen för Sävehof blev SM-finalen 2018 då hon med sin utmärkelse ”Matchens Lirare” strakt bidrog till segern.

Efter 2 säsonger i Danmark flyttar nu Julia hem igen, men inte till Göteborg utan till Lund! ”Det är en kraftfull 2-vägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, säger LUGIs tränare och sportchef Kenneth Andersson. Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart 3 st 9-metersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt. Vi har därför letat efter en spelare som kan spela både i försvar och anfall och samtidigt genom sina egenskaper höja vår nivå ytterligare åt båda hållen. I Julia har vi verkligen hittat det!”

Julia själv kommenterar nyheten om hennes övergång på följande sätt:
”Först hade jag som avsikt att stanna utomlands, men när Coronakrisen satte stopp för övergången kom jag i kontakt med LUGI istället. Jag fick en god vibe direkt och valde snabbt att skriva på! Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och hoppas jag kan bidra med ansvar både framåt och bakåt. Tycker LUGI är ett bra lag med många bra spelare på flera positioner och ett lag som kommer vara i toppen av tabellen!”

Julia har gjort 22 J-landskamper och 27 U-landskamper. Hon har även
vunnit JSM-guld i spjutkastning!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.