Johan Zanotti ny huvudtränare för damlaget 

Föreningen är mycket glad över att kunna meddela att Johan Zanotti kommande säsong kommer vara Huvudtränare för LUGI Dam. Kävlingesonen Zanotti är ett välbekant ansikte i LUGI efter sin framgångsrika period i herrlaget 2008-2014. Zanotti har efter det tränat U-landslag i Sverige och Norge och A-landslag på Grönland. Han har dessutom varit klubbtränare i Norge och Danmark, och sen i våras varit inkopplad på LUGI Dam.  
Mads Lyhne Nielsen fortsätter som Assisterande tränare. 

-Att vara tillbaka känns både nostalgiskt och ändå helt nytt på samma gång. Det var nästan exakt 10 år sen jag blev avtackad i LUGI, och då hade vi tillsammans gjort en otrolig resa från kvalmatcher året innan, sedan missade slutspel ända till SM final 2014. Det är ju en resa som ger otroligt starka och varma minnen, och något man gärna vill vara med om igen. Att jag står här nu, klar som tränare för LUGI Dam, ser jag som en möjlighet att starta en ny resa. En resa tillsammans med HELA klubben, sponsorer, publiken, spelarna och alla LUGI-knudor med föräldrar. LUGI är en klubb som betyder mycket för många, LUGI har en stark kultur och djup tradition i att stå för sunda värderingar. Jag vill att vi ska vara stolta över det, visa det och att det skall genomsyra vårt uppträdande på träning, på match, i skolan, på jobbet och på fritiden. För att nå dit behöver vi arbeta hårt med utvecklingen av spelare, mycket hårt, och stå tillsammans i alla delar av klubben. Det var dessa tankar som gjorde att jag tackade ja till uppdraget.  Det var inte svårt att tacka ja när klubben ville prata framtid… framtiden är ljus för LUGI, det kan ni vara säkra på! säger Johan Zanotti. 

-Formkurvan har pekat rakt upp i damlaget sedan Mads och Zanotti tog över och det känns fantastiskt kul att de vill fortsätta på den inslagna vägen. Zanotti kommer ta över huvudansvaret men vi vet ju redan att kemin mellan ledarna och spelarna fungerar mycket bra efter denna vårsäsong. Johan Zanotti är nostalgi, nutid och framtid i LUGI. För klubben är det ett scoop att få in en topptränare med klubbhjärta, även om det blir pendling från Danmark. Zanotti är rock’n roll och starka värderingar på en och samma gång. Vi ser ljust på framtiden! säger Emme Adébo Klubbchef.  

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.