”Jag vill se att vi slutar fyra”

LUGI har fortsatta skadeproblem när man kliver in i den sista omgången mot VästeråsIrsta. I Sparbanken Skåne Arena står en fjärdeplats på spel.

– Vi ska göra allt vi kan för att lyckas med det, säger Kenneth Andersson.

Kenneth Andersson

Det börjar dra ihop sig inför slutspelet och i fredags avverkade LUGI den sista bortamatchen i grundserien när man förlorade med uddamålet mot Skara. Där var LUGI:s tränare Kenneth Andersson nöjd med lagets anfallsspel.

– Det var nog det bästa vi presterat framåt i år. Vi har jobbat mycket med anfallsspelet och det funkade väldigt bra senast. Vi hade många fina anfall, men tyvärr lyckades vi inte vinna. Under de sista fem minuterna tvekade vi en del. Ni hoppas jag att vi våga vinna matcherna, inte bara genom att spela bra.

– Bakåt kan vi bli lite tydligare och förbättra samarbetet mellan målvakterna och försvaret. Då kan vi kapa av flera mål och där hoppas jag att vi kan lyfta oss mot VästeråsIrsta.

Under de senaste månaderna har LUGI haft flera spelare på skadelistan och en del sjukdomar som påverkat förutsättningarna.

– Vi måste ta oss igenom detta. Om man vänder på det har många spelare fått ta mycket ansvar i nya roller – ur den aspekten kan det också vara positivt. Efter den här matchen har vi två veckor på oss att få tillbaka spelare och förbereda oss inför slutspelet. Vi kan kan inte påverka i situationen och det finns inte en chans att vi ska chansa med någons hälsa. Där litar jag fullt ut på det medicinska teamet.

Nu väntar VästeråsIrsta i sista omgången där en seger betyder att LUGI slutar fyra i SHE. Man klarar sig också på oavgjort förutsatt att Skara inte vinner med mer än fyra mål i sin match mot Kungälv.

– Vi vill gärna ta fjärdeplatsen av egen kraft. Vi har sett det som viktigt att sluta fyra, men vi har heller inte velat chansa med spelare som är halvskadade. Det får inte vara så viktigt att vi tappar folk. Vi har en tunn trupp med flera profiler som inte kommer till spel mot VästeråsIrsta, säger Kenneth och fortsätter:

– Vi har haft ett antal chanser att säkra fjärdeplatsen, bland annat i bortamatcherna mot Önnered och Skara. Nu får vi inte fler chanser, så det är skarpt läge nu mot en motståndare som också vill vinna. Vi vill jättegärna komma fyra och ska göra allt vi kan för att lyckas med det.

Vad vill du se från spelarna i matchen?

– Jag vill se ett samarbete mellan försvar och målvakt som sitter bättre. Då menar jag inte att vi ska blocka skott eller göra räddningar i varje anfall, men vi ska göra rätt saker och systematisera det. Det här är en bra utmaning för oss. VästeråsIrsta spelar ett offensivt försvar, så jag vill se att vi vågar spela och inte lockas till att ta tidiga avslut. Vi ska vara tålmodiga framåt och det tycker jag att vi ska kunna klara av. Sedan vill jag se att vi slutar fyra!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.