Islossning i andra halvlek!

Efter en första halvlek med öppna spjäll i båda lagen så tightade LUGI till sitt försvarsspel i andra, Simon Sejr i målet agerade stundtals levande vägg och det pilsnabba kontringsspelet kom igång. När det väl fungerade så såg det väldigt enkelt ut men vägen till perfektionen var stundtals ganska tuff för LUGI.

I första halvlek inledde GUIF riktigt bra genom att göra matchens tre första mål. GUIF hade även ledningen med 4-7 som mest och då såg vi inte mycket av det som skulle bli LUGIs segerrecept.

Hemmalaget stod med ganska dålig aggressivitet i försvaret och GUIF tilläts göra ganska enkla mål i det uppställda spelet. Framåt hade man svårt att skapa lägen och det var GUIF som tilläts kontra på LUGIs misstag.

Casper Käll växte dock in i matchen och styrde anfallsspelet bättre och bättre och fick även själv gör några fina mål på både genombrott och skytte. Kalle Wallinius lyckades få krutet torrt och skickade in ett par av sina patenterade projektiler och efter ca 20 minuter var man ikapp och kvitterade till 11—11.

När Viktor Hallén tryckte in en straff till 13-12 tog LUGI också ledningen för första gången.

Man fortsatte att byta mål men vid 16-14 var det första gången hemmalaget fick gå ifrån till en tvåmålsledning. Isak Persson avslutade med flera snygga mål i slutet av halvleken och LUGI kunde gå till halvtidsfikan med ledning 18-16.

Direkt i början av andra halvlek satte sen lundensarna ner foten riktigt ordentligt. Försvaret var flera klasser tightare och tuffare vilket gjorde att Simon i målet kom i gång på et helt annat sätt än i första halvlek. Efter sju minuter i andra var hemmalagets ledning 24-17 och det kändes som en helt annan match med ett helt annat hemmalag än i första halvlek.

När Simon Sejr själv tryckte in LUGIs 31:a mål så tog man också ledningen med tio bollar!

Resten av matchen kunde blivit en ren transportsträcka men här valde hemmatränaren Marc Uhd att byta ut i princip hela laget och ge alla de spelare som suttit på bänken rejält med speltid.

I början fick de slita för att hålla spelet uppe men sedan lossnade det rejält även för denna uppställning ledda av Hugo Forsberg.

Axel Andersson gjorde några riktigt spektakulära mål och var dessutom nära att lyckas med en fin japan, Rasmus Nilsson gjorde mål och kunde gjort flera, Olof Lundahl dundrade ett skott i ribban och även Fredrik Olsson avslutade med flaggan i topp då han gjorde LUGIs 38:e och sista mål för kvällen.

Hemmaseger med hela 38-29 (18-16)

Målskyttar LUGI: Isak Persson 7, Viktor Hallén 7, Carl Möllerström 5, Karl Wallinius 5, Casper Käll 5, Axel Andersson 2, Fredrik Olsson 2, Markus Sjöbrink 1, Niclas Paradis 1, Nikola Stefanovic 1, Rasmus Nilsson 1, Sim0n Sejr 1