Isak Persson till Landslaget som utvecklingsspelare och Axel Andersson till Ligalandslaget

I tisdags stod det klart att den svenska truppen till landskamperna mot Polen är uttagen. Förutom de 17 ordinarie spelarna får även fyra talanger chansen att träna med truppen under veckan, och däribland LUGIs högersexa Isak Persson.

Isak Persson vann förra året skytteligan för Handbollsligan med hela 177 mål och i våras förlängde han även med ytterligare två säsonger i den vinröda tröjan. Isak kommer från flera år i LUGI och spelar nu sin fjärde säsong i högsta ligan. 

– Det är fyra unga spelare som är superintressanta för framtiden och som redan visat att de håller på seniornivå. Alla fyra var också med på vårt läger på Playitas i somras och vi vill ge dem chansen att vara med och träna tillsammans med A-landslaget under veckan i Malmö, säger Glenn Solberg i en intervju för handbollslandslaget.

Isak har spelat handboll sedan han var fem år och började i LUGI som junior då han valde att satsa på handbollen ordentligt. Han säger själv att den största utmaningen är att aldrig vara nöjd utan att alltid försöka förbättra både anfallsspel, försvarsspel och sin fysik.

– Det känns jättekul verkligen! Ska bli nyttigt och kul att få vara med och lära sig av de bästa spelarna i Sverige. Jag kommer hålla extra fokus på kantspelarna men jag tror att det finns saker att ta med sig och lära av alla spelare , säger Isak Persson.

När Glenn Solberg ringde och berättade det kom det ändå rätt oväntat, men det är kul att de tror på en. Spela i landslaget är ju det alla vill i slutändan och det är spännande att ha fått möjligheten. Det känns som att det blir som en extra motivation och kan ge gott för mig här hemma i klubben också, avslutar Isak Persson. 

Huvudtränare Marc Uhd är glad för uttagningen menar att det är rätt val att ge Isak chansen.

– Isak presterade verkligen på topp i fjol, och var överlägset bästa högersexan i Handbollsligan, så jag förstår att de ser potential i honom. Han är en målskytt och ska det vara någon ung högersexa så känns det som rätt val att ta Isak. Jag hoppas det kan ge honom en riktigt bra boost och självförtroende efter att vi inte haft den bästa starten på säsongen, och att vi kan få upp energin och se Isak på samma nivå, om inte högre, som i fjol, säger huvudtränare Marc Uhd.

Landskamperna Sverige – Polen spelas torsdag 4 november, 19.00 på Malmö Arena, och lördag 6 november, 16.00 på Kristianstad Arena.


Axel Andersson uttagen till Ligalandslaget

Under vecka 44 kommer också ligalandslaget att samlas och möta Polens motsvarighet två gånger om på bortaplan. Uttagen till denna trupp är LUGIs vänstersexa Axel Andersson, som nu spelar sin tredje säsong för LUGI i Handbollsligan och ser fram emot sina första landskamper. Den 5e och 6e november möter Sveriges Ligalandslag Polen i Wladyslawowo, några mil norr om Gdansk.

– Axel Andersson till Ligalandslaget känns fantastiskt bra! Han tränar alltid på bra, är en stor talang och jag är verkligen glad för hans skull. Jag har känt att han varit redo för någon landskamp, kanske med U-21, men att det blev med Ligalandslaget gör det hela till en ännu större upplevelse. Jag vill även säga stort grattis till Victor Hallén, Alfred Jönsson och Karl Wallinius som med är uttagna till truppen. Karl och Victor var ju med oss förra säsongen och Alfred har varit med oss tidigare och det glädjer mig verkligen att våra gamla LUGI-killar som är bra spelare med bra värderingar får denna möjligheten. De har ju spelat tillsammans med Axel förra året och det känns kul att de får uppleva detta tillsammans, avslutar huvudtränare Marc Uhd.

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.