Isak Persson till Bergischer HC

Det står nu klart att LUGIs skyttekung Isak Persson lämnar vinrött efter säsongen och flyttar till Bergischer HC.

Isak Persson spelar nu sin fjärde säsong i Handbollsligan för LUGI och vann förra året skytteligan för hela Handbollsligan samt debuterade nyligen i landslaget. Isak har spelat handboll sedan barnsben och började i LUGI som junior då han valde att satsa på handbollen ordentligt. Han säger själv att den största utmaningen är att aldrig vara nöjd utan att alltid försöka förbättra både anfallsspel, försvarsspel och sin fysik. Högersexan har nu skrivit kontakt med Bergischer HC inför nästa säsong och spelar därmed klart denna säsong i LUGI innan flytten. 

– Isak Persson har gått framåt otroligt mycket de senaste säsongerna, hunnit med både ligalandslag och A-landslag och med en sådan brant utvecklingskurva är det ju bara en tidsfråga innan utländska klubbar får upp ögonen. Nu har Isak valt att använda en klausul i sitt kontrakt som gör det möjligt att flytta utomlands och han gör det för att det nu känns rätt med både timing och klubb. Vi önskar Isak stort lycka till på kommande äventyr och konstaterar med stolthet att LUGI exporterar ännu en spelare till en stor liga, säger Kenneth Andersson, Sportchef i LUGI.

– Det ska bli jättekul att komma till Bergischer som är en väldigt proffsig klubb där jag kan ta nästa steg i min utveckling som handbollsspelare. Att få spela i den bästa ligan i världen känns kul, men samtidigt är det ett tufft beslut att lämna LUGI där jag trivts superbra enda sedan första dagen här, och i alla år. Man lämnar tryggheten bakom sig men samtidigt känner jag att det är rätt tid att göra det nu. Men just nu är det fortfarande fullt fokus här i LUGI säsongen ut, säger Isak Persson. 

Vi i LUGI önskar Isak Persson stort lycka till på sitt nästa steg i handbolls karriären och sin kommande flytt till Tyskland.

 

Foto: Bildbyrån / Christoffer Borg Mattisson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.