Isak Persson inför Alingsås

Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

 

Isak Persson har stått för ett av de största genombrotten i Handbollsligan denna säsong. 20-åringen berättar om framfarten i LUGI och vad han förväntar sig för match mot Alingsås. 

– Vi måste vara 100 procent på plats direkt.

I årets upplaga av LUGI har Isak Persson kanske varit det största utropstecknet. 20-åringen har fått stort förtroende på högerkanten och svarat för 52 mål. Ingen högersexa i serien har gjort fler mål den här säsongen än honom och det är bara en tidsfråga innan Persson är förbi fjolårets totala målsiffra på 59 mål.

– Jag är hyfsat nöjd hittills. Jag har gått framåt från i fjol och det beror på att jag fått mer speltid. Sedan är det jätteroligt att man spelat bra när man fått chansen, säger LUGI:s stortalang.

Vad ligger bakom ditt genombrott?

– Det känns som att jag blivit lite bättre på allting. Jag har lite bättre fysik än förra året och det har varit en faktor. Jag ska inte säga att jag är superbiffig, men jag var lite tunn förra säsongen och några kilon extra har hjälp mig både offensivt och defensivt. 

Handbollsligan har haft ett kort break på grund av landslagsspel. Isak Persson har tränat på hemma i Lund, men egentligen skulle han varit iväg. Högersexan blev sent inkallad till ligalandslaget (tillsammans med Viktor Hallén, Karl Wallinius och Casper Käll) men lägret blev inställd på grund av smittspridningen och de nya restriktionerna. 

– Det är såklart speciellt, men det är inget man kan tänka på. Man får försöka att köra på som vanligt. Det var tråkigt att det ställdes in, men det var samtidigt ganska väntat. 

LUGI går in i hösten som ligasjua efter att ha samlat in 17 poäng på nio matcher.

– Vi ligger på slutspelsplats, men samtidigt känns det som att vi hade kunnat ta några poäng till. Men det är absolut ingen kris och vi har ett bra lag. Mot Sävehof senast fick vi en dålig start, men kämpade oss tillbaka. Vi var två helt olika lag med väldigt hög högstanivå och låg lägstanivå. 

Hur ska ni hitta den balansen?

– När vi haft det tufft i början har vi haft lite problem bakåt. Om vi kan få träff där med mycket kroppskontakt tror jag att vi blir bättre. Det är ett jättebra tecken att vi gör många mål, men vi har släppt in lite för många också. Där måste vi sätta stopp. 

Nu väntar ligasexan Alingsås på hemmaplan. Isak Persson förväntar sig en tuff match. 

– Alingsås är ett lag som vi är rätt jämna med tror jag. Det kommer att bli en rolig match och vi har snackat om att vara med från start. De har bra spelare, framförallt två kantspelare som gillar att springa mycket som vi. Jag tror att det kan bli en match med rätt mycket springande från båda lagen. 

Hur ska ni få matchen dit ni vill?

– Vi måste vara 100 procent på plats direkt. Vi vill få bra träff bakåt, där ska inte det inte vara så jäkla roligt att springa in i oss. Då ska det nog gå bra.

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.