Isak Persson förlänger med två nya år i LUGI

LUGI’s skyttekung Isak Persson har bestämt sig för att spela ytterligare två säsonger i den vinröda tröjan. Isak har tidigare spelat tre säsonger i LUGI Herr och vann förra året skytteligan för hela Handbollsligan. 

Isak Persson kommer från flera år i LUGI och ser det som en stor fördel då både träningsmiljön och tränarna är väldigt bra och utvecklande samt har hjälpt honom att komma dit han är nu. Han säger att det känns väldigt bra stanna kvar i klubben några år till då laget och teamkänslan som de byggt upp tillsammans, både spelare och tränare, är viktig för honom.

– Jag har haft många bra tränare ända från junioråren. Både Pelle Käll, min pappa Jonas Persson, Tomas Axnér och nu Marc Uhd, har alla varit toppen och peppat mig till att utvecklas. Det är den största fördelen enligt mig – att man kan ta mycket bra och många delar av alla tränare, säger Isak Persson.

Isak har spelat handboll sedan han var fem år och började i LUGI som junior då han valde att satsa på handbollen ordentligt. Han säger själv att den största utmaningen är att aldrig vara nöjd utan att alltid försöka förbättra både anfallsspel, försvarsspel och sin fysik. Det är även så han förbereder sig inför kommande säsongsstart.

– Isak hade en fantastisk utveckling under förra säsongen med skytteligavinst och landslagsläger som grädde på moset! Självklart hade Isak kunnat ta steget ut i proffsvärlden redan nu men vi har lyckats hitta en lösning som känns riktigt bra för alla parter med ett nytt två-årskontrakt. Isak kan fortsätta sin utveckling här vilket gör att han kommer vara ännu bättre förberedd att ta steget utomlands och samtidigt behåller LUGI viktig spets i laget. I och med signeringen av Isak har vi förlängt med två år på alla de tre landslagsaktuella spelare Casper Käll, Isak Persson och Theo Übelacker, vilket borgar för att vi ska kunna utvecklas ytterligare som lag. Vi ser fram emot säsongen, säger Sportchef Kenneth Andersson.

Isak berättar att han ser speciellt fram emot att få möta IK Sävehof som LUGI åkte ut mot förra säsongen. Han ser även fram emot alla Skånederbyn och att vi äntligen kan få publik på läktarna.
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.