Isabella Mouratidou inför Skara

På torsdagskvällen kan ett pånyttfött Lugi gå upp på slutspelsplats inför den allra sista omgången. Men då krävs minst en poäng i hemmamatchen mot rutinerade Skara HF.
– Vi har en chans. Det är inte kört, konstaterar en hoppfull Isabella Mouratidou.

Efter sex raka förluster stod Lugi för ett ordentligt trendbrott när de besegrade Kristianstad HK i söndags. 21–19 skrevs de vinrödas segersiffror efter en fin målvaktsinsats av Isabella Mouratidou.

– Jag tycker vi fick till det bättre bakåt. Det var mer energi från oss. Det var härligt med två poäng, säger Mouratidou som i samma match bevittnade en av säsongens olyckligaste sekvenser.

Vad var din reaktion när målvaktskollegan Petra Kudlackova i Kristianstad sprang in i stolpen med blicken vänd mot bollen?

– Det var fruktansvärt. Det gjorde ont i hjärtat. Som målvakt har man inte det perspektivet att se stolpen. Vi spelar också en del sju mot sex och då kan det uppstå såna situationer. Det är aldrig kul, berättar Mouratidou som fortsätter:

– Jag pratade med Kristianstads tränare efter matchen och han trodde att det var revbenen. Men som tur var tog det bara på nyckelbenet och handleden. Det hade kunnat vara ännu värre.

De två poängen innebär att Lugi nu har ett bra utgångsläge inför säsongsavslutningen. En seger kan räcka till slutspelsplats.

– Det är jätteskönt att vi har slutspelsplatsen i egna händer. Men man får inte glömma att det är två tuffa matcher kvar. Men vi har en chans. Det är inte kört.

Ni har kvar topplagen Skara och H65 Höör att möta. I vilken match ser du störst chans till seger?

– Nu mot Skara skulle jag tippa. Vi spelar på hemmaplan och kommer med en go känsla från segern mot Kristianstad.

Hur är självförtroendet i truppen efter segern mot Kristianstad?

– Jo, det klart att självförtroendet blev bättre. Vi har haft det tufft den senaste tiden. Men vi visade mot Kristianstad att vi är kapabla att vända en sån tung trend. Nu måste vi fortsätta jobba på.

Efter säsongen lämnar Mouratidou Lugi för nya äventyr i VästeråsIrsta.

– Det hade varit otroligt tråkigt att avsluta den här tiden i Lugi på ingenmansland. Jag vill gärna spela några hemmamatcher till.

Hur går tankarna inför ditt nästa livskapitel i Västerås?

– Jo, det ska bli skönt att få en utmaning och börja om. Jag har fått ett bra intryck av tränaren Frenne Båverud och klubben i sig. Vi kom överens snabbt och enades vad som är bäst för mig. 

Medan Lugi är ett av seriens yngsta lag är torsdagens motståndare Skara ett rutinerat gäng. Men Mouratidou tror inte att åldern kommer spela någon stor roll.

– Jag tror vi kommer stå bra emot dem. Vi har haft en go känsla på träningarna och vet vad som krävs. Det kommer bli en tuff match, avslutar målvakten.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.