Inget slutspel för LUGI i SHE

LUGI hade chansen att av egen kraft behålla den åttonde och sista slutspelsplatsen. Tyvärr ville det sig inte denna gången. När matchen var slut, så kunde vi konstatera att Lunds stolthet tyvärr missar slutspel för första gången på många år. Hemmalaget vann med 27-24 och tyvärr får vi bita i det sura äpplet och inte få se LUGI i årets slutspel i SHE. Säsongen tog alltså slut ikväll, alldeles för tidigt sett med LUGI-ögon.

Inledningen av matchen blev en mardröm för LUGI. Underläge med 8-2 efter 10 minuter var inte den starten gästerna önskade. Coach Kenneth Andersson tog LUGI´s andra timeout redan efter en kvart och testade sedan med sju mot sex spel. Och det blev lite bättre utdelning för bortalaget och man höll tiden efter timeouten relativt jämn. Tyvärr så tog det stopp igen för gästerna. Hemmalaget höjde tempot när LUGI inte fick utdelning framåt och seglade ifrån till en klar pausledning med hela 18-9.

En märkbart irriterad Olivia Löfqvist sa i tv-intevjun i paus att hon inte var nöjd med det som laget presterat i första halvlek. Samtidigt påpekade hon att man absolut inte gett upp hoppet om att ta sig till slutspel. Vi som såg matchen via tv´n kunde samtidigt konstatera att LUGI inte såg ut att få någon hjälp av nåt annat lag att ta sig till slutspel. Kungälv verkade inte ha mycket att sätta emot VästeråsIrsta. Just VI var det laget som LUGI behövde hålla bakom sig i kampen om åttonde platsen.

LUGI kom in med en helt annan attityd i början av andra halvlek. Man gjorde 4-1 i början och ett litet hopp tändes. När LUGI gjorde sitt 15:e mål tog Ola Månsson timeout när han vädrade en viss fara. Fem mål upp kändes helt helt plötsligt inte omöjligt. Och LUGI fortsatte att knapra in på H65. Och när det stod 20-17 på tavlan var det ett darrigt hemmalag vi fick se. Men H65 fick igång sitt spel igen, samtidigt som LUGI inte hade samma flyt längre. Vid ledning med 25-18 kändes det som om andan gick ur gästerna en aning. Trots det, så fortsatte LUGI att försöka och till slut blev det hemmaseger med ”bara” 27-24 efter en riktigt bra andra halvlek av gästerna från Lund.

Hemmalaget har en hel del spelare som håller riktigt hög klass. Ida Gullberg  blev bästa målskytt idag med 8 mål. I LUGI gjorde Emma Navne 9 mål i matchen och blev lagets och matchens bästa målskytt. Isabella Mouratidous andra halvlek var också mästerlig. Detsamma gäller hela lagets attityd de sista 30 minuterna.

Kenneth Andersson och hans LUGI missar tyvärr slutspelet i SHE (arkivbild)

LUGI missar alltså slutspel. Men det var med en otroligt liten marginal. VästeråsIrsta vann med uddamålet efter att ha haft ledningen med hela sju mål i paus mot Kungälv. Nu räckte det ju ändå för VästeråsIrsta. Och många är säkert överens om att det inte var just ikväll som LUGI missade chansen att ta sig vidare till slutspel. Förlusterna mot lagen som var sämre placerade än vinrött i tabellen var det som till slut fällde LUGI. Den mindre bra perioden efter segern mot Sävehof blev till slut den avgörande faktorn. Skador och sjukdomar har också ställt till det för LUGI under säsongen. En säsong som vi härmed lägger till handlingarna för de vinröda. Tyvärr alltför tidigt. Men vi ses efter sommaren, LUGI Dam! Nya tag i SHE, då! Förhoppningsvis med publik på läktarna.