Information till alla ungdomsledare

Hej alla ungdomsledare

Så härligt att handbollssäsongen är igång igen efter världens längsta försäsong. Båda våra elitlag har startat och de första USM-stegen spelades förra helgen. Nu till helgen drar dessutom seriespelet igång för de flesta av ungdomslagen.

Ni ska alla ha fått information både från Svenska och Skånska handbollsförbundet kring hur matcher ska kunna genomföras med rådande restriktioner. Det är mycket att tänka på, men vi hoppas att alla inblandade lag hjälps åt och visar respekt för de bestämmelser som finns. Det står tydligt att det inte bara är arrangerande förening som ansvarar för att restriktionerna följa utan att det är alla inblandade parter som ska hjälpas åt för att få det att fungera.

Vi har fått frågor om huruvida publik är tillåtet på ungdomsmatcherna.

UK:s beslut är att det enbart är 5 personer/lag som är tillåtna i hallen och ingen annan publik. För hemmalaget innebär det personer som har en uppgift, ex. matchfunktionärer. För bortalaget innebär det de föräldrar som har skjutsat till matchen. 

UK har också beslutat att fysiska föräldramöten inte ska genomföras så länge rådande restriktioner finns. Många lag har löst det genom att ha digitala föräldramöten eller föräldramöten utomhus. Vårt beslut baseras på att Lunds kommun inte genomför fysiska föräldramöten i skolorna.

Vi hoppas att rådande restriktioner kan komma att ändras under hösten så att vi kan ses på matcher igen, både i barn- och ungdomsserierna och i de högsta ligorna!

Vi får alla också glädjas åt de goda nyheterna om att Lundaspelen har ambitionen att genomföras i år, visserligen utifrån de då rådande restriktionerna, men äntligen något att se fram emot under 2020!

Med önskan om en härlig vinröd handbollssäsong!

 

UK genom Mia

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.