Inför: Ystads IF–LUGI

Två års väntan är över. På onsdagskvällen ska LUGI spela sin första slutspelsmatch sedan 2019. Här är tre punkter inför den första kvartsfinalen borta mot Ystads IF.  

Avkast: 19.00.
Arena: Ystad Arena.
TV: Sänds på C More.

Elfte raka SM-slutspelet
Sedan säsongen 2010/11 har LUGI prenumererat på en slutspelsplats. På onsdag kväll inleder man sitt elfte raka SM-slutspel. Endast Alingsås HK har en längre svit med 14 raka topp åtta-placeringar. Som bäst under de här elva åren har LUGI tagit sig till SM-final. 

Mittnioduellen
Årskamraterna Casper Käll och Ludvig Hallbäck är två av de främsta mittniorna i Handbollsligan. Statistiken från grundserien talar sitt tydliga språk. LUGI:s Käll var direkt involverad i 173 mål, jämfört med Hallbäcks 177. Tillsammans har de även kamperat i U-landslagen. Vem av stortalangerna går segrandes på onsdag?

Starkt facit mot YIF
LUGI vann såväl hemma- som bortamötet med Ystads IF den här säsongen. De vinrödas segersiffror över de båda matcherna skrevs totalt 71–58. Isak Persson och Karl Wallinius skördade stora framgångar och gjorde sammanlagt 33 mål. I fjol möttes lagen tre gånger i grundserien med Ystads IF som vinnare i två av dem.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.