Inför: Ystads IF – LUGI

Ikväll väntar säsongens andra ”El Clasico” när LUGI gästar Ystads IF. Här är tre punkter inför Skånederbyt.

Avkast: Tisdag, 19.00.
Arena: Ystad Arena.
TV: Sänds på C More.

Fyra raka poängtapp
LUGI har inte vunnit på de fyra senaste matcherna och förra veckan blev en poäng i Göteborg när de vinröda spelade oavgjort mot Redbergslid. Matchen slutade 31–31 efter att Tobias Johansson kvitterat i slutsekunderna och såg till att LUGI gick miste om ytterligare en poäng.

De senaste resultaten gör att LUGI hamnat något längre ifrån en slutspelsplats. LUGI är just nu tia i tabellen med två poäng ner till kvalplats och tre poäng upp till slutspel. Men det ska också sägas att LUGI har både en och två matcher mindre spelade än de flesta lagen i Handbollsligan.

Säsongens andra ”El Clasico”
LUGI mot Ystads IF är ett klassiskt derby i svensk handboll som fått namnet ”El Clasico”. Lagen tillhör de fem klubbar i Sverige som gjort flest säsonger i högstaligan där LUGI står på 54 och Ystads IF står på 50. Säsongens första derby spelades i början av oktober och då tog Ystad en stabil och säker seger med 28–22 i Sparbanken Skåne Arena.

Nu möts lagen i Ystad Arena och där har LUGI faktiskt trivts ganska bra under de senaste säsongerna. Faktum är att de vinröda vunnit fyra av de fem senaste mötena i Ystad – två av segrarna kom också i förra årets slutspel när LUGI slog ut ”Di vide” i kvartsfinal.

Kim Andersson skadad
Ystads IF hakar på i toppen och har goda möjligheter att sluta bland de fyra bästa i Handbollsligan inför slutspelet. Sedan början av december har kvällens derbymotståndare dock blandat och gett resultatmässigt med fyra förluster, tre vinster och ett kryss på de åtta senaste omgångarna. I den senaste omgången åkte man också på rejält med stryk när man förlorade borta mot Sävehof med 35–22.

I årets upplaga av Ystad är det två spelare som stuckit ut lite extra. Som väntat är veteranen Kim Andersson en av de viktigaste spelarna och hittills har landslagsikonen gjort 56 mål och 38 assist. Däremot får Ystad klara sig utan Kim Andersson i flera månader då 39-åringen skadade armbågen i december och tvingades till operation. Ystad får nu istället luta sig mot vänsternian Jonathan Svensson som är lagets interna skyttekung hittills på 75 mål. Men framförallt leder han assistligan i Handbollsligan med 88 målgivande passningar.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.