Inför: Varberg–LUGI

Efter premiärförlusten mot Hammarby i Handbollsligan har LUGI laddat om inför åttondelsfinalen i ATG Svenska cupen. Här är tre punkter inför returmötet med Varberg.

Avkast: 19.00
Arena: Sparbankshallen
TV: Sänds på Solidsport

Tung premiärförlust i Handbollsligan
I helgen fick LUGI en tuff start på seriespelet när man inte räckte till mot Hammarby. De vinröda förlorade mot nykomlingen i Eriksdalshallen med 29–33 efter att ha legat under med fem mål i halvtid. Två positiva saker att ta med sig är det offensiva spelet och att Isak Perssons målform håller i sig. Förra säsongens skyttekung gjorde tolv mål i bortapremiären och har tagit kommandot i skyttetoppen direkt. Nästa match i Handbollsligan är på lördag när Hallby väntar i Sparbanken Skåne Arena.

Likaläge inför returmötet
Ikväll väntar åttondelsfinal två mot Varberg i ATG Svenska cupen. LUGI fick bara med sig oavgjort i hemmamötet förra veckan (28–28) efter en riktigt svag första halvek där man låg under med 18–11. I Sparbankshallen krävs det en bra insats för att gå vidare till kvartsfinal, speciellt med tanke på att Varberg kan ta ledningen med 3–0 inför matchen via shoot-out. Om returmötet också skulle sluta oavgjort väntar en ny shoot-out efter slutsignalen där segrarna belönas med en plats i ATG Svenska cupens kvartsfinal.

Varberg tar ny sats i allsvenskan
I våras degraderades HK Varberg till allsvenskan efter att ha slutat näst sist i Handbollsligan på 17 poäng. Under de två säsongerna som Varberg gjorde i högstaligan lyckades LUGI aldrig förlora mot hallänningarna (fyra raka segrar) och den sviten vill de vinröda bygga vidare för att kunna nå kvartsfinal. Varberg har tappat flera spelare inför den här säsongen, men har också ersatt med några duktiga spelare för att kunna slåss om en topplacering. En av dem är Filip Andersson Moberg (storebror till William Andersson Moberg i Alingsås HK) som gjorde tolv mål i det första cupmötet med LUGI.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.