Inför: Skövde HF–LUGI

LUGI hoppas bryta sin förlustsvit när man gästar Skövde HF på torsdagskvällen. Här är tre punkter inför bortamötet i Skaraborg.

Avkast: 19.00
Arena: Skövde Idrottshall
TV: Sänds på C More.

Starkt facit mot Skövde…
I tio raka matcher har LUGI gått obesegrade mot Skövde HF. Senast de vinröda förlorade var den 6 november 2015 då slutsiffrorna skrevs 17–16 till Skövde i Skaraborg. Närmast vann LUGI med 27–26 efter sent avgörande av Emma Navne, som även blev bästa målskytt med sju strutar. 

Men dyster resultatrad sedan årsskiftet
LUGI har haft en tung start på 2021. Med tre poäng av 14 möjliga har Lundalaget flyttats ner till en niondeplats. Utöver den mycket meriterande skalpen hemma mot Sävehof har Lundalaget endast tagit en poäng borta mot Önnered. Förra veckan förlorade man borta mot Kungälv med 22–23 vilket var den fjärde raka förlusten. Blir det ett trendbrott i Skövde Idrottshall?

Flodman närmar sig fin notering
Hannah Flodman har sedan ankomsten från VästeråsIrsta 2017 spottat in mål i LUGI-tröjan. Snart kan vänsternian passera en historisk målstolpe. Vid tre ytterligare fullträffar har hon nått 400-strecket i antal serie- och slutspelsmål. En bedrift hon skulle vara ensam om i nuvarande LUGI-trupp. Flodman missade dock förra matchen på grund av en knäskada och är osäker till spel ikväll. 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.