Inför: Skövde HF – LUGI

Emma Navne i LUGI var dominant i dagens match

Efter den starka segern mot H65 Höör förra helgen har LUGI ställt in siktet på två nya poäng. Den här gången väntar Skövde HF på bortaplan – här är tre punkter inför mötet.

Avkast: Lördag, 15.00.
Arena: Skövde Idrottshall.
TV: Sänds på C More.

Navne briljerade mot H65 Höör
Efter bortaförlusten mot Önnered studsade LUGI tillbaka och stod för en riktigt stark insats när man besegrade H65 Höör i den senaste matchen med 30–27. H65 var kanske seriens formstarkaste inför mötet, men de vinröda fick till en lysande prestation och tog två tunga poäng. En av de stora segerorganisatörerna var Emma Navne som gjorde tolv mål och fyra assist. LUGI:s danska spelmotor har varit en av SHE:s bästa spelare den här säsongen och har totalt svarat för 91 mål och 68 assist.

Lerby långtidsskadad på nytt
Tidigare i veckan kom den tråkiga nyheten att Clara Lerby slitit av korsbandet igen och blir borta en lång tid. Det var i segermatchen mot Kärra i slutet av januari som nyckelspelaren klev av skadad och det blir ett stort avbräck för LUGI. Lerby kom tillbaka starkt i höstas efter sin första korsbandsskada och prestationer i SHE gjorde att hon tog en plats i Sveriges VM-trupp. Nu väntar en lång rehabilitering och förhoppningsvis är Clara Lerby tillbaka på handbollsplanen igen inför nästa säsongsavslutning.

Bortamatch mot formsvagt Skövde

Under lördagen beger sig de vinröda till Västergötland där man ställs mot Skövde HF som har ett tryggt avstånd ner till jumboplatserna och är tre poäng ifrån en slutspelsplats. Skövde har haft ett tufft spelschema där man redan mött seriens bästa lag två gånger – det har lett till en svagare resultatrad med åtta förluster på de tio senaste matcherna.

LUGI och Skövde möttes i början av november i ett möte som slutade oavgjort (21–21) i Sparbanken Skåne Arena.

Den främsta spelaren som LUGI ska se upp för är högernian Nikoline Skals Lundgreen som ligger trea i skytteligan på 100 mål. Danskan kom till Skövde ifjol och har vuxit ut till lagets viktigaste spelare tillsammans med Elma Örtemark.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.