Inför: Sävehof – LUGI

LUGI kan gå upp på slutspelsplats när man gästar IK Sävehof på onsdagskvällen. Här är tre punkter inför bortamötet i Partille.

Avkast: 19.00
Arena: Partille Arena
TV: Sänds på C More.

Formstarkt hemmalag…
Tabelltrean IK Sävehof har vind i sina gulsvarta segel. Partillelaget har fem raka segrar i SHE och besegrade närmast Kristianstad HK med 34–27. Sävehof har dessutom ligans bästa målskillnad och jagar H65 Höör och Skuru i den absoluta tabelltoppen. För LUGI gäller det framför allt att se upp för den danska trion. Laura Jensen, Trine Wacker Mortensen och Ida Staxen Lagerbon har i år svarat för exakt 220 mål i SHE.

Men senaste förlusten kom mot LUGI
28–27 skrevs LUGI:s segersiffror mot Sävehof tidigare i januari. Emma Navne var en av de stora segerorganisatörerna med sina nio mål. Även mittsexan Olivia Löfqvist drog ett stort lass. Senast lagen möttes i Partille Arena gick LUGI också segrandes. Faktum är att LUGI har vunnit två av de tre senaste mötena med Sävehof.

LUGI reser dock till Partille utan flera spelare. Eftersom matchen är framflyttad får de nya spelarna Laura Nielsen, Sara Boye Sörensen, Kajsa Lindeberg och Amanda Poulsen inte delta. De båda målvakterna Isabella Mouratidou (knäskadad) och Hanna Popaja (befarad hjärnskakning) kommer heller inte till spel. Dessutom är Lova Nyrell och Amanda Andersson sjuka.

LUGI-dna i damernas OS-kvaltrupp
Det sprudlar av vinrött dna i damlandslagets senaste OS-kvaltrupp. Den före detta LUGI-tränaren Tomas Axnér tog under tisdagen ut fem spelare med LUGI som tidigare klubbadress. Jessica Ryde, Hanna Blomstrand, Anna Lagerquist, Melissa Petrén och Jenny Carlson reser i mars ner till Spanien för att försöka ta Sverige till sommarens OS. 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.